POTPISIVANjE plana konsultacija između Srbije i Rusije, na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine UN podiglo je velku prašinu u zapadnim krugovima iako nisu ni videli plan, među njima reagovao je i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil. Kao reakciju na njegove izjave oglasila se i ambasada Rusije u Beogradu. Komentar Ambasade Rusije u Srbiji prenosimo u celini:

Komentari (6)

HILA PROGLASIT ZA PERSONU NON GRATA

27.09.2022. 17:51

DOSTA JE BILO NACISTICKIH IZJAVA, na sve sto je srpska vlast uradila i radi, nacistima smeta. Rusija je bratska i prijateljska zemlja, koja nikad nije napala srpski narod, kao sto su nacisti napali tri puta u proslom veku. Idioti se ponasaju prema Srbiji, kao da je Srbija Haiti.

Cana

27.09.2022. 18:06

Pobediće naš voljeni Trump i biće Grenel naš, državni sekretar SAD i okrenuće se SAD sebi samoj i ponovo će je svet zavoleti. Promena politike iz korena i povlačenje priznanja Kosova.

vladimir

27.09.2022. 21:10

Američki ambasador se ponaša sa imperijalnih "nacističkih" shvatanja u odnosu na normalno ponašanje Rusije koja "osudjuje" diskriministarsko ponašanje zapada! Mene to raduje, jer će mo sa "braćom" iz Rusije biti JOŠ BLIŽI!

sima

27.09.2022. 21:22

Razumem Hila. Sada je red da u duhu prijateljatva i neizmerne demokratije, SAD objave ugovore sa lažnom državom kojima ih pripremaju za napad na Srbiju.

kosovce

27.09.2022. 21:38

Hil je rekao da nisu znali šta piše u Planu konsultacija koji su potpisali ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije na kraju nedelje zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ali su znali da je potpisivanje ugovora sa zemljom kakav je Rusije bilo neobično i da su želeli pojašnjenje. - Kako to da Srbija potpisuje razne sporazume sa zemljama koje su izvrsile monstruozni zlocin nad Srbijom 1999, bombardujuci nas osiromasenim uranijumom. Kazu da je to bio preventivni udar da su branili albance u juznoj pokrajini a nisu braniji SRJ os albanaca koji su rame uz rame sa teroristima napadali nasu drzavu. Koga su branili ruseci Beograd, N.Sad, fabrike, skole, bolnice, mostove? Ambasadori zemalja koje su nas bombardovale i onih koje priznaju drzavu na tlu nase drzave, nemaju moralno pravo da nam citaju bukvicu. Treba da se stide.