BRNABIĆ: Srbija se dokazala kao organizator velikih manifestacija

Tanjug

13. 09. 2022. u 17:01

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Misije delegacije Međunarodnog biroa za izložbe, koja boravi u našoj zemlji kako bi procenila izvodljivost održavanja specijalizovane izložbe EXPO 2027, za koju je Srbija podnela kandidaturu.

БРНАБИЋ: Србија се доказала као организатор великих манифестација

Foto: Printscreen/RTS

Brnabić je ocenila da održavanje međunarodnih manifestacija, kao što je EXPO 2027 predstavlja jedinstvenu priliku za promociju privrednih, turističkih i kulturnih potencijala naše zemlje.

Ona je istakla da je Srbija dokazala da poseduje sposobnost, organizacione i stručne kapacitete za održavanje najvećih međunarodnih događaja, podsetivši na nedavno održan prvi međunarodni sajam vina u okviru Inicijative Otvoreni Balkan koji je okupio predstavnike iz oko 40 zemalja, ali i obeležavanje 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih u Beogradu prošle godine.

Srbija se, kako je navela, poslednjih godina dokazala i kao uspešan domaćin i organizator brojnih kulturno-umetničkih i sportskih događaja.

Istakla je da naša zemlja redovno učestvuje na svetskim i specijalizovanim izložbama i da je, takođe, imala i sopstveni paviljon na svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiu.

Rečeno je da se ulaganjem i izdvajanjem sredstava za različite infrastrukturne projekte poslednjih godina Srbija pokazala kao lider u regionu za održavanje velikih manifestacija.

Predstavnici Misije pohvalili su Srbiju za kandidaturu spremnost da organizuje ovako veliki događaj koji bi značajno uticao i na promociju zemlje domaćina na svetskom nivou.

Srbija je zvanično zemlja kandidat za organizaciju izložbe EXPO 2027 koja će biti održana između 15. maja i 15 avgusta 2027. godine, a za koju su kandidaturu predale i Minesota, Tajland, Španija i Argentina.

O izboru zemlje domaćina odlučivaće Međunarodni biro za izložbe.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ: Moja imovina i imovina moje porodice se za 10 godina vlasti nije uvećala, a vi pokažite vaše

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)