SPECIJALCI KOSOVSKE POLICIJE U BORBENOJ GOTOVOSTI: Na prelaze dopremaju vozila za razbijanje demonstracija

Novosti online

16. 08. 2022. u 23:13

RUKOVODSTVO tzv. Kosovske policije izdalo je naređenje da se sve specijalne jedinice stave u punu borbenu gotovost i na raspolaganje, što konkretno znači da se prekinu godišnji odmori i da se u slučaju uzbune, sve jedinice stave u potpunu borbenu gotovost u najkraćem vremenskom periodu - saznaju "Novosti".

СПЕЦИЈАЛЦИ КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У БОРБЕНОЈ ГОТОВОСТИ: На прелазе допремају возила за разбијање демонстрација

Foto: D. Zečević


Kako prenose naši izvori, na potezu Brnjak-Tabalije odnosno objekta koji koriste pripadnici tzv. interventne mobilne pogranične policije, dopremljeno je vozilo ,,ulta” namenjeno za razbiljanje demonstracija, dok su prisutna i dva vozila marke ,,Hamer”.

Inače, danas u posle podnevnim časovima, pripadnici Specijalne jedinice KP zvane NJSO koji su srpske nacionalnosti, a radno su angažovani u bazi Belvedere, u mestu Bair u južnom delu Kosovske Mitrovice, vanredno su poslati da patroliraju južno od reke Ibar, u sredinama koje su većinski naseljene Srbima.

Osim toga pripadnici NJSO u pomenutoj bazi Belvedere, tokom celog dana su uvežbavali korišćenje borbenih vozila, odnosno blindiranih vozila, i realizovali niz vezbi prve pomoći. Takođe, tri blindirana vozila, kao i jedan vodeni top za razbijanje demonstracija, navodno su prazni otišli na područje Prištine, pri čemu postoje komentari pripadnika navedene jedinice da su pomenute blinde navodno otišle po još ljudstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ČELO SRPSKE ČEKA DODIKA ILI TRIVIĆEVU: Cvijanovićeva i Šarović imaju najviše šansi da preuzmu funkciju člana u Predsedništvu