"NOVOSTI" SAZNAJU: Evo ko je Srbin koga su uhapsili pripadnici Rosu

D. Zečević

02. 08. 2022. u 15:14

DEJANA Spahića (1965), vozača saniteta Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, presreli su danas, pretukli i uhapsili pripadnici specijalne kosovske policije Rosu - potvrdio je "Novostima" direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ево ко је Србин кога су ухапсили припадници Росу

Foto: D. Zečević

Prema rečima dr Eleka, Spahić je iz Doma zdravlja u Lešku prevozio lekove i sanitetski materijal za potrebe KC u Mitrovici vozilom ove zdravstvene ustanove, ali je presretnut u mestu Rudare nadomak Zvečana od strane pripadnika Rosu.

- Našeg vozača su presreli, pretukli i odvezli vozilom u nepoznatom pravcu - rekao je dr Elek Novostima. Odveden je njihovim vozilom u nepoznatom pravcu, najverovatnije u južni deo Kosovske Mitrovice.

Kako je "Novostima" ispričao dr Elek, Spahić je stalno zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi i radi se o uobičajenom transportu lekova i medicinskog materijala iz DZ u Lešku za potrebe Zdravstvenog centra u Mitrovici.

Uprkos tome što su privremene vlasti u Prištini odložile primenu o preregistraciji vozila sa srpskih na KS tablice i o uvođenju tzv. deklaracionih papira, zbog čega su Srbi sa severa uklonili barikade, pripadnici Rosu i dalje su prisutni na putevima na severu Kosmeta, kako na glavnim, tako i na sporednim putevima. Često se dešava da iznenada presreću i porodice sa decom, a bilo je i pokušaja upada u seoska domaćinstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!