ZAPAD PRUŽIO PODRŠKU ŠIPTARIMA: Vulin o novim ucenama i udaru na Srbiju

Novosti online

29. 06. 2022. u 19:28

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas povodom novih ucena i poteza Prištine da je Zapad pružio podršku Šiptarima kako ne bi morali da prihvate i sprovedu ni ono što su sami ispregovarali u Briselu, i da to predstavlja podršku sukobima.

ЗАПАД ПРУЖИО ПОДРШКУ ШИПТАРИМА: Вулин о новим уценама и удару на Србију

Foto: Tanjug

- Politika puzajuće blokade briselskog dijaloga Šiptara podržane od strane zemalja Kvinte može izazvati sukob koji će zapaliti čitav Balkan. Podrška Šiptarima da ne moraju da prihvate i sprovedu ni ono što su sami ispregovarali u Briselu sa Srbima je podrška sukobima - rekao je ministar Vulin komentarišući najnoviju odluku vlade lažne države Kosovo da zabrani srpske lične karte i da nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova uz najavu da će nakon tog roka vozila biti oduzimana.

On kaže da je sada sasvim jasno zašto Albance guraju u NATO i zašto je teritorija bez vojske i potencijala potrebna najvećem vojnom savezu.

- Kao pretnja incidentom sa Srbijom posle koga će se umešati velike sile. Srbija će nastaviti da se bori za mir, ali sva odgovornost za izazivanje sukoba je na Kurtiju i Kvinti. Gaženje postignutog dogovora u Briselu o tablicama i najava oduzimanja ne samo tablica, već i vozila sa tablicama koje izdaje Srbija i vozila koje poseduju Srbi, baš kao i nepriznavanje ličnih karti izdatih od priznate i samostalne države Srbije je najava sukoba koji neće moći da se kontroliše. Kao da je i Priština i Kvinta i Evropska unija potpuno poludela i počela da traži nesreću i sukob - izjavio je ministar Vulin.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: ODJEKUJE SA GAZIMESTANA - Posle opela junacima koje je služio Porfirije, ori se srpska pesma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

KAKO PUTOVATI U SEPTEMBRU: Evo koje države traže kovid testove