EDI RAMA O SARADNJI SA SRBIJOM: Balkan je najranjivija karika u Evropi, ne smemo upasti u zamku

Novosti online

25. 06. 2022. u 23:10

PREMIJER Albanije Edi Rama je u intervjuu za "France 24" izjavio da Albanija pokušava da sarađuje sa Srbijom kako se ne bi ponovio sukob između dva naroda, a da je Rusija za njega daleka zemlja sa kojom Albanija ne sarađuje, prenosi Ekonomija onlajn.

ЕДИ РАМА О САРАДЊИ СА СРБИЈОМ: Балкан је најрањивија карика у Европи, не смемо упасти у замку

Foto: Tanjug

Rama je u ovom intervjuu govorio i o odnosima Albanije sa Rusijom, rekavši da je to "veoma udaljena zemlja" i da su odnosi između dve zemlje minimalni.

- Sa Rusijom imamo potpuno drugačiju istoriju, ekonomske i trgovinske veze. Za nas je ona veoma daleka zemlja. Naši odnosi su minimalni, čak ni u najlepšim trenucima nemamo trgovinske odnose - rekao je Rama.

Što se Srbije tiče, on je rekao da treba da pokuša da sarađuje i da "ne upadne ponovo u zamku".

- Zato je važno da ne dozvolimo da ovaj rat utiče na Balkan, Balkan je najranjivija karika u Evropi, a mi pokušavamo da sarađujemo sa Srbijom. Pokušavamo da idemo zajedno ka budućnosti i da se ne vraćamo u zamku  gde smo uvek padali na Balkanu i imali smo samo žrtve, mrtve i razaranja. Srbija je, sa druge strane, napravila važan korak glasanjem tri puta u UN protiv Rusije. Ja se slažem sa sankcijama, ali ne treba tražiti sve odmah jer može da pukne, čak da eksplodira - rekao je Rama.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

KINESKI RAZARAČ: Ovo je jedna od najsmrtonosnijih interkontinentalnih raketa - do Amerike može stići za 20 minuta