VULIN O VUČIĆEVOM RAZGOVORU SA PUTINOM: Ovaj dogovor je dokaz koliko se poštuje odluka Srbije da ne učestvuje u antiruskoj histeriji

Novosti online

29. 05. 2022. u 13:46

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarisao je telefonski razgovor predsednika Vučića i predsednika Putina i postignuti dogovor između srpskog i ruskog predsednika o novom trogodišnjem gasnom aranžmanu za Srbiju.

ВУЛИН О ВУЧИЋЕВОМ РАЗГОВОРУ СА ПУТИНОМ: Овај договор је доказ колико се поштује одлука Србије да не учествује у антируској хистерији

Foto: Tanjug

- Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi i njegova hrabrost i upornost u zaštiti Srbije se cene. Dogovor koji je predsednik Vučić postigao sa predsednikom Putinom je dokaz koliko se poštuje odluka Srbije da ne učestvuje u antiruskoj histeriji. Vučić zna koliko njega lično košta politika neutralnosti, ali i Srbija treba da zna da nije bilo takve politike Aleksandra Vučića ne bi bilo gasnog dogovora o kome mnogo veće i moćnije zemlje od naše, mogu samo da maštaju. Imaju veliki više novca i sile od Srbije, ali nemaju ni više obraza, ni više časti. Slobodan vođa, slobodnog naroda, donosi odluke koje su dobre za Srbiju i ne prima naređenja. Čestitam predsedniku Vučiću na postignutom dogovoru sa predsednikom Putinom, ali i na hrabrosti i snazi da izdrži sve pritiske i sačuva Srbiju. Ne znam koji drugi političar bi izdržao ono što izdržava Vučić, ali znam, da je Vučić poklekao pod pritiscima, danas bi Srbija bila na kolenima- izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući telefonski razgovor predsednika Vučića i predsednika Putina i postignut dogovor između srpskog i ruskog predsednika o novom trogodišnjem gasnom aranžmanu za Srbiju.

Vučić o razgovoru sa Putinom

Podsetimo, predsednik Vučić je razgovarao danas sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je istakao da će novi ugovor biti potpisan na tri godine, i da će cena gasa biti veoma povoljna za našu zemlju.

- Ako smem to da kažem, mi ćemo po pitanju snabdevanja gasa imati sigurnu zimu. Nakon dodatnih razgovora sa Gaspromom ja ću moći da vam kažem koliko će nas koštati tačno. U ovom trenutku to je tri puta manje, a zimi će to biti i do 10 puta manje od onoga što plaćaju u Evropi - kazao je on.

On je pojasnio da će cena tokom zime biti verovatno od 310 do 408 dolara za 1000 kubnih metara, što je ubedljivo najbolja cena.

Kremlj o razgovoru Vučića i Putina

Putin i Vučić potvrdili su želju Rusije i Srbije za jačanjem strateškog partnerstva zasnovanog na tradicionalno bliskim vezama naroda dve zemlje.

- Posebno je dogovoreno je da Rusija nastavi da nesmetano snabdeva Srbiju prirodnim gasom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere