RAZGOVOR VUČIĆA I PUTINA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: Predsednici Srbije i Rusije dogovorili cenu gasa, pričali o Kosovu i Ukrajini

Novosti online

29. 05. 2022. u 13:29

RAZGOVOR predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog lidera Vladimira Putina udarna je vest u ruskim medijima danas.

РАЗГОВОР ВУЧИЋА И ПУТИНА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: Председници Србије и Русије договорили цену гаса, причали о Косову и Украјини

Foto: Printscreen/Instagram/Budućnost Srbije

Na glavnim pozicijama naslovnih strana tu vest drže državne agencije TASS i RIA Novosti, kao i Rusija Sevodnja i Izvestija.

Foto: Printcreen

Vučić je tokom obilaska skladišta robnih rezervi rekao da je razgovor bio vrlo dobar, i da su glavne teme bile cena gasa i situacija u Ukrajini i na Kosmetu.

Foto: Printcreen

- Govorili smo o više različitih tema. Najvažnija tema su bili bilateralni odnos, ali za nas je naravno najvažniji istek gasnog sporazuma. Glavne elemente smo dogovorili, i cena će biti vrlo povoljna za Srbiju - rekao je predsednik.

Foto: Printcreen

On je otkrio i da će novi ugovor biti potpisan na tri godine.

- Ako smem to da kažem, mi ćemo po pitanju snabdevanja gasa imati sigurnu zimu. Nakon dodatnih razgovora sa Gaspromom ja ću moći da vam kažem koliko će nas koštati tačno. U ovom trenutku to je tri puta manje, a zimi će to biti i do 10 puta manje od onoga što plaćaju u Evropi - kazao je on.

Foto: Printcreen

On je pojasnio da će cena tokom zime biti verovatno od 310 do 400 dolara za 1000 kubnih metara, što je ubedljivo najbolja cena u Evropi.

- Moguće je da će samo Jermenija i Belorusija imati nešto povoljniju cenu. Ako računate da je danas negde oko 960 cena gasa, to je zato što je leto. A kada dođe zima to može biti i preko 3.000 dolara. A mi ćemo plaćati 10 puta manje. Sad je pitanje samo dodatnih količina, kako nabavljamo i šta radimo. Ali i da tako bude, mi nećemo čekati zimu. Mnogo je to komplikovano, ali smo veliki posao danas završili i veliki posao uradili. Veoma sam optimističan, iako znate da sam obično oprezan - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju