VUČIĆ ČESTITAO MAKRONU: "Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera" (FOTO)

Novosti online

24. 04. 2022. u 20:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je francuskom kolegi Emanuelu Makronu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО МАКРОНУ: Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера (ФОТО)

Foto: EPA

- Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju Emanuel Makron, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Francuske. Poverenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske - napisao je Vučić na instagramu.

Predsednik Srbije je istakao da su sloboda, jednakost i bratstvo neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre.

- Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnomm prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsednika, uveren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice - napisao je Vučić.

Predsednik Srbije ističe da Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, i uveren je da naša zemlja može da računa na podršku Francuske, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

- Još jednom Vam čestitam izbornu pobedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)