STANO: EU žali sto nema sporazuma, stikeri i dalje važe

Tanjug

22. 04. 2022. u 17:13

PORTPAROL Evropske unije Peter Stano potvrdio je danas da režim stikera ostaje da važi, s obzirom na to da sporazum o trajnom rešenju za tablice između Beograda i Prištine nije postignut.

СТАНО: ЕУ жали сто нема споразума, стикери и даље важе

Foto Tviter

Stano je u saopštenju za medije naveo da EU žali zbog toga što na sastanku dvojice glavnih pregovarača u četvrtak u Briselu nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

On je dodao da je Radna grupa o registarskim tablicama završila u sredu svoj rad ispitavši sve opcije za trajno rešenje ovog pitanja, a na osnovu standarda i prakse EU.

U saopštenju se navodi da EU, kao posrednik, poziva glavne pregovarače dve strane da se narednih dana ponovo sretnu u Briselu kako bi se dogovorili o sledećim koracima radi postizanja dogovora.

- EU i međunarodna zajednica očekuju da se obe strane uzdrže od bilo kakve unilateralne akcije, što bi moglo da ugrozi bezbednost na terenu i dodatno iskomplikuje dalji napredak u dijalogu - navodi Stano u saopštenju.

On je preneo i da su glavni pregovarači takođe razgovarali i o drugim aktuelnim pitanjima, uključujući primenu ranijih sporazuma i pripremu terena za sledeći sastanak na visokom nivou, i dodao da će razgovori o tim temama biti nastavljeni narednih dana.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada