VULIN: Oni koji su bombardovali Jugoslaviju ne mogu da traže od Srbije da se odrekne prijatelja

Novosti online

28. 03. 2022. u 10:41

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da oni koji su bombardovali Saveznu Republiku Jugoslaviju nemaju pravo da govore o međunarodnom pravu i da od Srbije traže da se određuje i uništava vekovna prijateljstva i da pojedini političari u regionu između dva zalogaja srpskog hleba pljuju Srbiju.

ВУЛИН: Они који су бомбардовали Југославију не могу да траже од Србије да се одрекне пријатеља

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar Vulin je u jutarnjem programu televizije Pink rekao da ga više od sukoba plaši neverovatna količina mržnje koja je oslobođena prema ruskom narodu.

- Neshvatljivo je da je opravdano i normalno izbaciti rusko dete iz škole, zabraniti nekome da se leči zato što je Rus, da je normalno oteti mu imovinu, da je normalno izbaciti pisce i umetnike kao što je Dostojevski iz udžbenika, zato što su Rusi. To se od Hitlera na ovamo nije desilo, to shvatanje kolektivne krivice i iživljavanje na svakom pripadniku tog naroda - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovom mišljenju, svaka rusofobija završava se kao srbofobija, i niko ko je mrzeo Rusiju nije voleo Srbiju, i niste mogli da čujete da oni koji žele da ubijaju rusku decu ne bi ubijali i srpsku.

- Zato sam ja ovako glasan, ne zato što sam veliki Rus, već zato što sam Srbin i meni je Srbija na prvom mestu i Srbi gde god živeli su razlog mog političkog delovanja, ali znam da sve što danas rade ruskoj deci, radili bi i srpskoj - naveo je ministar Vulin.

Kako je ocenio, očigledno je da je dozvoljeno na nacionalnoj osnovi mrzeti dva naroda, Ruse i Srbe, što ga posebno brine, jer deluje da je u svetu mržnja postala dozvoljena.

Komentarišući izjavu pojedinih stranih zvaničnika o predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ministar je ukazao da je i Srbija više puta prozivana i bez dokaza označavana kao zemlja kasapa i ubica, zemlja genocida, kao i da smo mnogo puta čuli da će predsednika Aleksandra Vučića srušiti na ulicama i da je Srbiji potreban novi Majdan.

Naglasio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pravoj strani sveta jer insistira na vojnoj neutralnosti i samostalnom vođenju politike i da on nije samo političar već državnik koji ima hrabrosti da se odupre pritiscima i radi u interesu svoje zemlje i svog naroda.

- Stabilnost Balkana zavisi od Srbije, i zato što je Srbija stabilna i u stanju da očuva mir, Balkan je u miru - kazao je ministar Vulin i istakao da između dva zalogaja srpskog hleba pojedini političari u regionu, kao Željko Komšić i Milo Đukanović pljuju Srbiju.

- Između dva zalogaja srpskog hleba, Milo Đukanović dobije žito u Crnoj Gori i pljuje Srbiju. Šiptari preko Severne Makedonije snabdevaju se srpskim žitom i uljem, i pljuju Srbiju i zabranjuju Srbima da glasaju. Od vakcina do hleba, ulja, šta god da je potrebno, tu je Srbija- istakao je ministar Vulin.

Naveo je da Crna Gora i Bosna i Hercegovina neće da uđu u Otvoreni Balkan, jer je to navodno „Vučićev veliki srpski projekat“.

- Hoćete žito, hoćete vakcine, ulje, ali neće Otvoren Balkan - Srbi su to. Hoćete da donesete rezoluciju o genocidu, da kažete da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, a hoćete njihovo brašno i ulje - upitao je ministar Vulin.

Naglasio je da je predsednik Srbije uvek tu da pruži ruku i pomogne zemljama u regionu kada nešto zatreba i da za to nikada neće dobiti zahvalnost, već će gledati da njega i Srbiju pljunu gde god stignu.

U tom kontekstu ministar je spomenuo i pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici i istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi ozbiljnu istragu i da nema sumnju da će profesionalci srpske policije doći do slučaja i da ćemo moći da podignemo optužnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DORA BAKOJANI, SIN KOSTAS I NJIHOVI PRIJATELJI IZ PRIŠTINE: Zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK