"STOP KURTIJEVOM TERORU!" Sudije srpske nacionalnosti nisu otišle na posao

D. Zečević

25. 03. 2022. u 13:00

SUDIJE srpske nacionalnosti i sa severa i južno od Ibra, u znak solidarnosti sa suspendovanom sudijom Ljiljanom Stevanović, jutros nisu otišle na posao, a svoje radne aktivnosti obustavili su i politički predstavnici Srba u centralnim i lokalnim institucijama, sve dok se ona ne vrati na posao.

СТОП КУРТИЈЕВОМ ТЕРОРУ! Судије српске националности нису отишле на посао

Foto: Dragana Zečević

To je na protestnom okupljanju Srba u Severnoj Mitrovici rekao predsednik Srpske liste Goran Rakić.

On je u obraćanju novinarima rekao da ih Kurtijeve pretnje neće uplašiti, kao i da su Srbi na KiM svoj na svome.

Rakić je, takođe, rekao da se po prvi put nisu složili sa predsednikom Vučićem oko učešća u institucijama.

On je dodao da nisu Srbi ti koji ruše mir, već da to čine Albanci.

U Severnoj Mitrovici u toku je miran protest Srba protiv samovolje prištinske vlasti i kršenja njihovih osnovnih prava povodom zabrane glasanja 3. aprila.

Građani nose zastave Srbije i transparente, a na jednom piše "Kurti, srušio si Briselski sporazum - srušio si sve", a na drugima "Hoćemo naša ljudska prava", "Stop Kurtijevom teroru", "Kurti nas neće oterati sa Kosova i Metohije", "Srbi sa KiM veruju samo predsedniku Vučiću".

Sa narodom su i politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIŠTINA SE NAGRAĐUJE ZA TO ŠTO IZBEGAVA OBAVEZE Petković: 11 godina odbijaju da formiraju ZSO