NAJMASOVNIJI PROTESTI SRBA NA KOSOVU: 10.000 građana izašlo na ulice da iskaže protest zbog Kurtijevog terora (FOTO/VIDEO)

D. Zečević

25. 03. 2022. u 11:56 >> 13:32

U SEVERNOJ Mitrovici održan je protestni skup građana zbog zabrane održavanja izbora 3. aprila na KiM.

НАЈМАСОВНИЈИ ПРОТЕСТИ СРБА НА КОСОВУ: 10.000 грађана изашло на улице да искаже протест због Куртијевог терора (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Srbi su pristigli sa svih strana na centralni trg, kod spomenika Knezu Lazaru, gde je u 12 sati počeo protestni skup. Građani, njih 10.000, potom je prošetalo ulicama Mitrovice, noseći transparente.

Predvođeni političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, građani su nosili transparente "Samo hoćemo naša ljudska prava", "Kurti nas neće oterati sa Kosova i Metohije"; "Stop Kurtijevom terori", "Srbi sa Kosova i Metohije veruju jedino predsedniku Vučiću"...

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Podsetimo, institucije tzv. Kosova zabranile su Srbima na KiM da glasaju, zbog čega su politički predstavnici najavili održavanje protesta.

Protestni skup održava se i u Gračanici.

Deonica puta od Vučitrna ka Mitrovici zatvorena je zbog navodnih radova, tako da su oni koji dolaze južno od Ibra preusmeravani na alternativne puteve ka selu Gojgulja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije