PREDSEDNIK VUČIĆ U VRANJU: Do kraja godine svi radnici nekadašnjeg Geoksa imaće zaposlenje

Tanjug

14. 03. 2022. u 12:46

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vranju, tokom posete novoj fabrici HTZ opreme nemačke kompanije Haiks, da će do kraja godine svi bivši radnici italijanskog Geoksa, koji je otišao iz Srbije, imati novi posao.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У ВРАЊУ: До краја године сви радници некадашњег Геокса имаће запослење

Foto: J.Stojković

Vučić je obišao pogone nove fabrke koja proizvodi obuću namenjenu vojsci, policiji i vatrogascima i rekao da je od 88 radnika koji su prvi dobili posao, čak njih 85 radilo u Geoksu, kao i da Haiks planira da zaposli još oko 650 tih radnika.

Takođe, izrazio je očekivanje da će Haiks zaposliti i više radnika u narednom periodu.

- Već više od trećine radnika Geoksa je dobilo posao i do kraja godine će skoro svi imati novo zaposlenje, dodao je predsednik.

Istakao je da je veoma važno što je nemački investitor Haiks došao u Vranje, jer Nemci gde god dođu planiraju dugo da ostanu.

On je predstavniku nemačke kompanije rekao da su radnici mnogo zadovoljniji u Haiksu nego što su bili u Geoksu zbog drugačijeg odnosa prema zaposlenima i da mu je drago što to čuje.

Predsednik je pre obilasku pogona održao sastanak sa čelnicima nemačke kompanije i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i kompanije "Haix-Sćuhe-Productions-und vertriebs-GmbH", na koji su potpis stavili ministarka privrede Anđelka Atanasković i finansijski direktor kompanije Haiks Markus Lins.

Foto: J.Stojković

Trenutno je u ovoj fabrici zaposleno 88 radnika zajedno sa menadžmentom. U fabrici rade 82 žene i šest muškaraca.

U fabrici se pravi obuća namenjena vojsci, policiji i vatrogascima, a trenutno se proizvodi 250 pari cipela na dan, a u planu je da se pravi do 3.000 pari obuće dnevno.

Ranije je najavljeno da će Haiks u Vranju preuzeti deo od oko 1.000 radnika Geoksa koji su krajem avgusta prošle godine ostali bez posla.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK OBILAZI FABRIKU "HAIX": Potpisan memorandum o razumevanju države i kompanije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!