SAD veruju da će Srbija stajati rame uz rame sa Evropskom unijom u poštovanju međunarodnog prava da bi se štitili mir, prosperitet i stabilnost širom regiona, saopštio je portparol Stejt departmenta.

Oli

23.02.2022. 08:08

Zaista njihova political nema kraja Prvo prihvate Kosova onda bombarduje oslabljenim uranijumom neduzne civila i sada jos treba tu svinjariju podrzati... Sada referendum nema istu vaznost jer ni novac za izbore ne dolazi sa istog mesta...

miljas

23.02.2022. 08:11

O kakvom .Medjunarodnom pravu prica USA agresor , koji nas je bombardovao 1999-e i otae deo teritorije, koji nas danas terorise? Najveca greska bi bila osudoti Rusiju, vec sklopiti savez sa Rusijom i Kinom ako nas agresori iz 1999-e napadnu da nas odbrane.

Duško

23.02.2022. 08:43

Bombardovali Srbiju, i sad i u II Sv.Ratu, ubijali ljude i decu na nošama, oteli srce Srbije Kosovo, i da budemo uz njih ? Pa sama pomisao graniči s ludilom.

neregistrovan

23.02.2022. 09:28

Koliko je stalo amerima i eu do medjunarodnog prava,upravo imamo licni primer Kosovo.Ako se pridruzimo njima a protiv Rusije,automatski smo priznali Kosovo,zato pamet u glavu,u se i u svoje kljuse.

Kole

23.02.2022. 09:43

Ovo je necuveno oni koji su nas bombardovali i oteli KiM traze da uvedemo sankcije Rusiji. To bi samo idiot mogao da zahteva, a jos veci da uopste oomismi na tu mogucnost. Oni koji tvrde da je to opravdano zbog stranih kompanija treba da znaju da bi i te kompanije mnogo izgubile zatvaranjem svojih pogona u Srbiji. Pa ne isplati se ni njima da gube na sve strane zbog sankcija Rusiji.

Ana

23.02.2022. 10:14

Ајде Амери, оставите нас на миру. Србија је неутрална земља. Све смо научили 1999. па до данас.

Ratko

23.02.2022. 10:55

Juce nas bombardovali a sad vrse pritisak sta da radimo dalje. Radicemo ono sto je u nasim dusama i srcu to sigurno niste vi koji ste razarali nase gradove!

Nećak Ivanka

23.02.2022. 11:12

Dokle će te da se igrate ljudskim zivotima,i vi nekoga nazivate genocidnim narodom,pa nema većih ubica o lopova od vas ali sami sebi kopate raku.Kod nad postoji poslovica VO SAM SEBI BACA ZEMLJU ZA VRAT.To je bumerang koji se vraća zato što sebe smatrate jako pametnima,a nrznate pola od onoga što mi znamo.

Solo

23.02.2022. 11:33

Nema nista od toga Ameri...Ako hocete priznanje onda da nam vratite Kosovo, Republiku Srpsku, Srbe iz Crne Gore itd i da nam platite debelu odstetu za bombardovanje,i tek onda mozemo da razgovaramo...Ali nazalost nema nista od toga kao i naseg priznanja: Kome i Zasto ???

Milan Jovanovic

23.02.2022. 11:37

To što oni očekuju i nadaju ,nada umire poslednja. Kada svi oni plate što su nas bombardovali,razorili,uništili,onda mogu da očekuju .Sad mogu samo spojeni palac da dobiju izmedju dva prsta.

buki

23.02.2022. 13:37

Ovi zaista trunku obraza i mrvicu morala nemaju! O kom poštovanju međunarodnog prava govore? Kome da se pridružimo? Onima koji su na nama pogazili sva ta međ. prava, a gaze ih i dan-danas u okupiranom delu Srbije. Gaze ih i u okupiranim delovima Sirije, Iraka, Libije....., gde kradu i otimaju sve što im dođe pod ruku, a najviše naftu. I bez trunke stida daju ovakvu izjavu, obraćajući se nama koje su zatrovali, osakatili, pobili i oteli nam teritoriju, gazeći to iso međunarodno pravo na koje se sada pozivaju? Može li gore, bolesnije od ovog? Svaki put kad pomislimo da ne može, oni nas neprijatno iznenade i tako već duže od veka. PA DOKLE?

Sosa

23.02.2022. 14:41

Како их није срамота и да само помену међународно право. Кад убијају по целом свету, вероватно је то у складу са међународним правом. Неопевани лицемери.

mr PREDRAG Vuletić

23.02.2022. 19:26

Руски посланик у Бечу Михаило Бестужев Рјумин подстицао је српску емиграцију у Русију преко Јована Хорвата потпуковника поморске милиције ,који је од Аустријске владе добио дозволу да пређе у руску војну служну,па је прва група Срба из Баната кренула пут Русије са 218 душа крајем септембра 1751 године (двеста година пре мог риђења). Српско подручје је било *између Сањухе, Буга и Дњепра јужно од праве линије која спаја ушће речице Виса у Сањухе и речице Тјасмина у Дњепар* -наводи Владимир Ћоровић у Илистрованој историји Срба у издању Политике и Народне књиге 2006 године .То ново насеље је названо Нова Србија а за првог генерала Срба именован је Хорват,а број Срба је нарастао на 1000,Годину дана касније кренула је и друга група од око 800 Срба под другог потпуковника поморске милиције Јована Шевића.и насељена до Хотватове од Бахмута до Лугања..Шевић је био у непријатељству са Хорватом (Срби ко Срби), па је и он добио чин генерала а његово подручке је добило службени назив Славјаносербија. После две године број досељених Срба је био нешто мало виши од 3000 душа. То подручје је данас у жижи целог света и средиште Украјинске кризе

Zoran

24.02.2022. 13:57

Ova situacija sa Ukrajinom sve vise pokazuje licemerje Zapada uslovljavajuci Srbiju, koju je pre dve decenije taj isti Zapad napao i okupirao deo njene teritorije, Kosovo i Metohiju. Sada su naisli na tvrd orah i traze podrsku na sve strane, ali je od Srbije svakako nece dobiti.