DOSTA IM JE LAŽNE DRŽAVE: Polovina žitelja Kosova i Metohije bi se iselila u inostranstvo, najviše mladi

Tanjug

16. 02. 2022. u 15:39

ŽITELjI Kosova i Metohije su nezadovoljni ekonomskom situacijom i ambijentom u kojem žive, te bi polovina njih otišla u inostranstvo ako bi to bilo moguće.

ДОСТА ИМ ЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Половина житеља Косова и Метохије би се иселила у иностранство, највише млади

Foto Tanjug

Dan uoči 14. godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine, agencija PIPOS je uradila istraživanje prema kom bi 54,8 odsto građana emigriralo, prenosi RTS.

Od 1.050 ispitanih građana, samo 28,2 odsto je reklo da ne bi emigriralo čak ni da ima priliku, a 11,4 odsto nije sigurno, dok je 5,6 odsto odbilo da odgovori.

Najzainteresovaniji za odlazak sa KiM su mladi starosne grupe od 18 do 25 godina, od kojih je 73 odsto izrazilo spremnost da emigrira, a samo 16 odsto ne bi napustilo KiM, čak i da ima priliku.

Spremnost za odlazak na Zapad izrazilo je 62 odsto ispitanika u starosnoj grupi od 26 do 35 godina, dok bi u starosnoj grupi od 36 do 45 godina njih 61 odsto napustilo KiM.

Polovina ispitanika starosti od 46 do 55 godina spremna je da ode u inostranstvo, preneli su prištinski mediji, a procenat ispitanika koji su odgovorili da bi emigrirali ako bi imali priliku pada na 38 odsto u starosnoj grupi od 56 do 65 godina, dok je 30 odsto onih koji bi otišli u starosnoj grupi preko 65 godina.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Novosti sa čuvarima kopnene zone bezbednosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)