KANCELARIJA ZA KIM: Obavestićemo Lajčaka o napadu na Srbe

Tanjug

14. 02. 2022. u 23:20

KANCELARIJA za KiM Vlade Srbije saopštila je da će obavestiti specijalsnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine o večerašnjem etnički motivisanom napadu na dvoje maloletnih Srba u Satarom Gracku nadomak Lipljana.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Обавестићемо Лајчака о нападу на Србе

Foto: Predsedništvo Srbije

- Zahtevamo da se napadač otkrije u najkraćem mogućem roku i adekvatno sankcioniše, jer samo to može donekle umiriti Srbe koji su ostali da žive u ovom mučeničkom mest - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. - Narastajući talas nasilja prema Srbima i srpskim svetinjama na KiM u direktnoj je vezi sa antisrpskom retorikom i antisrpskim delovanjem vlasti u Prištini i krajnje je vreme da međunarodna zajednica takvom delovanju i albanskim ekstremistima stane na put.

U saopštenju se podseća da se večeras u Starom Gracku dogodio novi etnički motivisani napad na dvoje maloletnih Srba, kada su bez ikakvog povoda napadnuti Sanja D. i Veljko T. što je unelo ogroman strah i uznemirenost među preostale Srbe u ovom selu nadomak Lipljana. Sanja D. i Veljko T. presretnuti su večeras tokom šetnje, kada je iz taksija izašao nepoznati muškarac, počeo da trči za njima i viče na albanskom. Oni su u poslednjem trenutku uspeli da se sakriju u obližnju kuću i pozovu pomoć, dok je napadač nastavio da lupa po prozoru i vratima.

Mladić i devojka večeras su dali izjavu u policiji, a njih je obišao i predsednik privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović.

Večerašnji napad izazvao je ogromnu strepnju među preostalim Srbima u Starom Gracku, u kom nikada nisu zarasle rane nakon stravičnog masakra 14 žetelaca, dodaju iz Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave