ULAGANJE 8,5 MILIONA EVRA: Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio Vazduhoplovni zavod u Batajnici

V. N.

27. 12. 2021. u 22:31

ZA UNAPREĐENjE kapaciteta i proizvodnih procesa Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" u Batajnici biće izdvojeno dodatnih osam i po miliona evra. Ovo je tokom današnje posete zavodu najavio ministar odbrane Nebojša Stefanović, navodeći da je dodatno ulaganje dogovoreno nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

УЛАГАЊЕ 8,5 МИЛИОНА ЕВРА: Министар одбране Небојша Стефановић посетио Ваздухопловни завод у Батајници

Foto Ministarstvo odbrane

Ovaj novac biće iskorišćen za renoviranje hale za vazduhoplovni program, za remont i popravku aviona i helikoptera, ali i za završetak farbare i unapređenje proizvodnih procesa.

- Očekujem da Zavod dođe do kapaciteta da može da remontuje bar dva do tri "orla" godišnje i tako ćemo imati pun kapacitet da sa gotovo 500 radnika možemo da vratimo nekadašnju staru slavu "Mome Stanojlovića" - poručio je Stefanović.

Zavod u Batajnici, osim "orla", remontuje i avione "super galeb", kao i helikoptere "gazela".

Stefanović je naveo da je jedan od ključnih problema "Mome Stanojlovića" nedovoljna popunjenost kadrom i najavio da će se taj problem rešavati u narednom periodu.

- Zahvaljujući predsedniku Vučiću, uspeli smo sa januarskom platom da dobijemo treće povećanje za pripadnike Vojske, ali, trudiću se da, sa kolegama iz Ministarstva, pronađem načine da dodatno stimulišemo pre svega ljude koji rade u ovom remontnom zavodu- naglasio je Stefanović.

Obilasku su prisustvovali i komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i direktor zavoda pukovnik Slaviša Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri