STEFANOVIĆ O NAPADIMA NA VOJSKU: Dok su oni upravljali ovom zemljom prepolovili su i uništili naoružanje

Novosti online

21. 12. 2021. u 15:00

NA duboku nesreću Dragana Đilasa i njegovih raznih „stručnjaka“ srpski vojnici danas niti stoje ispred ambasada, niti im sudbinu kroje ambasade, niti će to raditi dok Srbiju predvodi Aleksandar Vučić, kaže potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojše Stefanović.

СТЕФАНОВИЋ О НАПАДИМА НА ВОЈСКУ: Док су они управљали овом земљом преполовили су и уништили наоружање

Foto ATA Images

- I dok pokušavaju danas da budu duhoviti sa „pošalicama“ da su vojnici u redu, jer stoje u redu, podsetiću ih još jednom u kakve su ih redove terali kada su bili na vlasti u ovoj zemlji.

- Najpre, dok su smišljeno razarali Vojsku Srbije u periodu od 2003. do 2012. godine napustilo je oko 30.000 ljudi, zapravo ili su otpušteni ili su oterani. Isterali su na ulicu čak 600 inženjera Vojnotehničkog instituta u samo dve godine i ostavili ih bez posla, te ne znam šta bi se tu dalje imalo dodati. Mi smo samo u ovoj godini zaposlili 150 mladih istraživača. Takođe, stambeno pitanje do 2012. ne samo da nije bilo prioritet, već su vojnici krov nad glavom mogli samo da sanjaju. Zato danas i stoje u onom redu koji im obezbeđuje da dobiju stan. Samo u ovoj godini njih oko 1.500 rešilo je ovaj životni problem.Dalje, što se opremanja tiče, vidim da ovi samozvani stručnjaci zaista ne znaju šta se dešava ni u Vojsci, niti u odbrambenoj industriji. Niko u današnjem sistemu odbrane ne kupuje vojnicima jedan helikopter, kako to podrugljivo kaže jedan od Đilasovih „stručnjaka“ za Vojsku - dodao je Stefanović.

- Trudimo se da je opremamo u skladu sa strateškim dokumentima i njenim potrebama. Dok su ovom zemljom upravljali razni Tadići, Đilasi, Jeremići, Ponoši, Tepićke i ostali svojim „stručnim“ potezima bukvalno su prepolovili i uništili naoružanje Vojske, avijaciju sveli na jedan ispravan avion, a helikopteri uglavnom nisu leteli, jer nije bilo goriva. Danas ta ista Vojska ima 14 migova-29, remontuje i obnavlja flotu „orlova“ i danas je ta ista Vojska u stanju da kupi 30 novih, modernih helikoptera. Što se tiče kamiona sa ceradom, kako to pominje Đilasov „ekspert“, jedini kamioni sa ceradom su oni kojima su se vojnici prevozili u vreme kada su oni upravljali Vojskom. Nažalost, u to vreme ti samozvani eksperti nisu razmišljali ni o Lazarima, ni o Milošima, MRAP-ovima, o BOV KIV-ovima, niti o bilo čemu drugom.  Nisu izgradili ništa što bi unapredilo sistem odbrane, a što danas kritikuju. I sve su to činjenice.

- I oni samo neka nastave da govore sve najgore o Vojsci koja je u vreme kada su oni upravljali zemljom bila slika njihovog rada, ali koja je i tada bila prepuna ljudi koji su patriote i koji su bili iskreno i tužni i nesrećni zato što je njihova vojska na najnižim mogućim granama. Meni je danas puno srce kada vidim napore i predsednika Vučića i Vlade i Ministarstva odbrane da unapredimo sve što možemo u Vojsci i plate i opremu za srpskog vojnika i da snaženje naše zemlje prati i snaženje naše vojske. A siguran sam da im tako „stručnima“ iznošenje izmišljotina o Vojsci i pokušaji da se ona unizi niti su ikada, niti će im doneti bilo kakvo poverenje naroda. Uostalom, 3. aprila građani Srbije reći će šta misle o našim politikama i radu, pa ćemo moći da vidimo koga podržavaju, a koga ne - zaključio je Stefanović.

BONUS VIDEO - PRVI LET MOTORNE LETELICE: Istorijski podvig braće Rajt pre 118 godina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)