NIKO NE SME DA MALTRETIRA BEOGRAD: Goran Vesić o blokiranju ulica i auto-puta

Novosti onlajn

28. 11. 2021. u 11:36

U SRBIJI svako ima pravo da izražava svoje mišljenje na način na koji smatra ispravnim, uključujući i putem protesta. Niko, međutim, nema pravo da protestujući ugrožava druge ljude, ometa njihov način života i ograničava njihovo kretanje - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

НИКО НЕ СМЕ ДА МАЛТРЕТИРА БЕОГРАД: Горан Весић о блокирању улица и ауто-пута

Foto P. Mitić

Nažalost, to se juče dogodilo u Beogradu. Nekoliko stotina ljudi, koji su manjina u našem društvu, pokušali su da blokiraju saobraćajnice i tako su maltretirali desetine hiljada ljudi ugrožavajući im pravo na slobodno kretanje jer zbog toga nisu mogli da stignu tamo kuda su naumili. Da ne govorimo o javnom prevozu koji je kasnio zbog njihove blokade. Da li su razmišljali koliko dece se nalazilo u koloni vozila dok su oni blokirali autoput? Uvek ću stati iza Beograđanki i Beograđana i niko neće smeti da se iživljava nad njima.

Postoje drugi načini da se iskaže mišljenje ili nezadovoljstvo ali ne tako što će se ograničavati pravo na kretanje drugima. Tako je u svakoj demokratskoj zemlji sveta. Razmislite šta bi se dogodilo u Nemačkoj da nekome padne napamet da blokira autoput.

Zato u ime Beograda molim one koji su juče blokirali saobraćajnice da pronađu drugi način da izraze svoje nezadovoljstvo a ne tako što će da se svete Beograđankama i Beograđanima - zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna