HRVATIMA TRN U OKU PROJEKAT SRBIJE: Gradi se Vučićev aerodrom u Trebinju

Novosti online

25. 10. 2021. u 09:58

HRVATSKA "Slobodna Dalmacija" je na dve strane u štampanom izdanju objavila "analizu" velikog projekta koji je pokrenula Srbija - izgradnju aerodroma u Trebinju.

ХРВАТИМА ТРН У ОКУ ПРОЈЕКАТ СРБИЈЕ: Гради се Вучићев аеродром у Требињу

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Hrvati su izrazili veliku "zabrinutost" zbog izgradnje aerodroma, pre svega zbog njegove isplativosti, pošto će nova vazdušna luka biti previše blizu Dubrovniku i Tivtu.

Naravno, u ovako korisnom projektu Zagreb vidi alat "srpskog ekspanzionizma", koji preti da uzgrozi njihove interese.

Tako je jedan od sagovornika "Slobodne Dalmacije" Tonči Prodan govorio o aerodromu kao sredstvu za širenje "srpskog sveta", ali i nagađa da bi civilni aerodrom, koji će postati motor razvoja Hercegovine, mogao da postane i - ruska vojna baza.

Foto: Novosti

I kroz ovako kritički tekst čini se da Hrvati ne mogu da sakriju divljenje zbog brzine kojom ovaj projekat napreduje, pošto su na teren već izašli geometri, dok je u planu eksproprijacija zemljišta.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu nakon sastanka sa Miloradom Dodikom da prve avione na novom aerodromu u Trebinju očekuje pre 2023. godine.

Vučić je rekao da su obezbeđena sredstva za izgradnju aerodroma, koji će koštati 70 miliona evra, dok će još 35 miliona evra biti uloženo u infrastrukturno opremanje.

- Što ćete da vidite na terenu već od juna 2022. godine. I, verujem prve avione na trebinjskom aerodromu pre kraja 2023. godine - rekao je Vučić.

To bi, kaže, trebalo da podigne celu Hercegovinu, da približi Trebinje i Hercegovinu Beogradu i svetskim centrima.

Dodao je da se izrada planske projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju završava u martu, kao i da su obezbeđena sredstva za eksproprijaciju zemljišta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Vučić u Aleksincu - Otvaranje pogona u fabrici Magna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada