RANJENI SRBIN BRAT SLAVNOG HARMONIKAŠA: Muzičar u šoku, za pucnjavu u Kosovskoj Mitrovici saznao na snimanju (FOTO+VIDEO)

Novosti online

13. 10. 2021. u 19:49

RANjENI Srbin sa KiM Srećko Sofronijević ima tešku prostrelnu ranu, ali prema prvim informacijama nije životno ugrožen.

РАЊЕНИ СРБИН БРАТ СЛАВНОГ ХАРМОНИКАША: Музичар у шоку, за пуцњаву у Косовској Митровици сазнао на снимању (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: D. Zečević

Sofronijević je upucan u trenutku kada je kosovska policija otvorila vatru, a okupljeni Srbi počeli da trče u zaklon. Upucan je sa leđa u Zvečanu, gde je kosovska policija kao i u Kosovskoj Mitrovici upadala u objekte.

Ranjeni je brat poznatog muzičara, harmonikaša Aleksandra Sofronijevića. Aca je za ovaj nemili događaj saznao tokom snimanja Grandove emisije, a vest ga je šokirala.

Šokantne vesti iz Zvečana Sofronijeviću je javila tetka:

Foto: Printskrin

Aleksandar Sofronijević

- Tačno je, to je moj rođak preko oca. Za ranjavanje mi je javila tetka, bio sam na snimanju tada i vest me je šokirala. Srećom dobijam informacije da će biti dobro, javlja mi familija, oporaviće se on - rekao je harmonikaš. - Nažalost, strašne vesti stižu sa Kosova, ja sam poreklom odatle i apelujem na mir.

Direktor KBC u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek istakao je da su nakon akcije Kosovske policije u Severnoj Mitrovici dve osobe hopitalizovane, od kojih je jedna sa teškim povredama usled rane zadobijene vatrenim oružjem podvrgnuta hirurškoj intervenciji.

- U KBC Kosovska Mitrovica smeštena su dva pacijenta, jedan teško povređen, upucan je mučki s leđa, ima povrede desne lopatice, prelom drugog rebra i metak mu je izašao na prednju stranu vrata, uz obilno krvarenje, urađena je hitna hirurška intervencija, metak je izvađen, nalazi se u jedinici intenzivne nege i za sada je u stabilnom zdravstvenom stanju - rekao je Elek.

Akcija policijskih jedinca iz Prištine je započela rano jutros na više lokacija u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, pre svega u pojedinim trgovinskim objektima i magacinima. Akciju je pratilo brzo okupljanje veće grupe građana, pre svega muškaraca, koji su se usprotivili delovanju policije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK SA KOSOVA: Odjekuju rafali, Albanci pucaju po Srbima

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024