ŠEŠELJ O PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM: Srbija dobila i drugu silu zaštitnicu (VIDEO)

Novosti online

30. 09. 2021. u 10:49

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da se pregovori Beograda i Prištine moraju vratiti u Ujedinjene nacije.

ШЕШЕЉ О ПРЕГОВОРИМА СА ПРИШТИНОМ: Србија добила и другу силу заштитницу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Pink

Vojislav Šešelj rekao je da se Rusija i Kina moraju uključiti u pregovore oko Kosova i Metohije. 

- Ja sam to govorio pre nekoliko godina. Albanci imaju svoje sile zaštitnice, a to su Amerika, Engleska, Francuska i Nemačka (iako nije članica SB). Srbija mora da pozove svoju staru silu zaštitnicu Rusiju, a i novu silu Kinu, jer u ovih 10 godina naglo su se razvijali prijateljski odnosi Srbije i Kine i mi sada imamo i drugu silu zaštitnicu. Ona možda nije spremna da nas oružjem brani, ali je spremna da pomogne na sve druge načine. Ubeđen sam da nije daleko trenutak i da bude spremna da nas oružjem brani - rekao je lider radikala na TV Pink.

Govoreći o aferi "havanski sindrom", Šešelj kaže da u principu ne veruje u "neurološke napade".

- Ako postoji taj "rat", onda je neko to upotrebio protiv ove prozapadne opozicije. Vidite, kao da je spržen mozak Draganu Đilasu, Mariniki Tepić i Vuku Jeremiću... - rekao je predsednik SRS-a.

Govoreći o vakcinama protiv virusa korona, Šešelj je rekao da će primiti i četvrtu dozu kineske vakcine u februaru, ako to bude potrebno.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada