VULIN U MOSKVI, SASTAO SE SA PATRUŠEVIM: Odlični odnosi Rusije i Srbije zahvaljujući Vučiću i Putinu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

13. 09. 2021. u 15:20

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.

ВУЛИН У МОСКВИ, САСТАО СЕ СА ПАТРУШЕВИМ: Одлични односи Русије и Србије захваљујући Вучићу и Путину (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patrušev istakli su da su odnosi i saradnja dveju država na najvišem nivou zahvaljujući ličnom odnosu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina. 

Foto: MUP Republike Srbije

Srpski ministar je tokom sastanka izrazio punu spremnost Srbije i njenih struktura bezbednosti da zajedno sa ruskim kolegama nastave uspešnu saradnju u cilju jačanja bezbednosti u našim zemljama, kao i u daljoj borbi protiv organizovanog i sajber kriminala, trgovine narkoticima, krijumčarenja i terorizma. 

Ministar unutrašnjih poslova koji je sekretaru Saveta bezbednosti Rusije preneo najsrdačnije pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu u poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i zalaganju za punu primenu i poštovanje Rezolucije 1244.

Aleksandar Vulin je istakao da Srbija visoko ceni gest Rusije koja je 2015. godine blokirala usvajanje Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Srebrenici po kojoj su Srbi trebali da budu označeni kao genocidan narod. 

Ministar policije Vulin je sekretaru Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patruševu ponovio da je Srbija dosledna u svom stavu po pitanju vojne neutralnosti i da Srbija nikada neće biti prostor sa koga će se pokretati napadi i kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva.

BONUS VIDEO: RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)