NENAD POPOVIĆ: Danas se sećamo genocida nad Srbima od monstruma NDH

Tanjug

13. 09. 2021. u 12:24

MINISTAR Nenad Popović, koji prisustvuje obeležavanju praznika Svetih mučenika jasenovačkih u Jasenovcu, poručio je da se danas sećamo genocida koji je sproveden nad Srbima u logoru Jasenovac od, kako je rekao, ruke monstruma nacističke Nezavisne države Hrvatske.

НЕНАД ПОПОВИЋ: Данас се сећамо геноцида над Србима од монструма НДХ

Foto: Tanjug

Popović je u izjavi za Tanjug podsetio da do današnjeg dana nije utvrđen tačan broj stradalih i kazao da se podaci o tome kriju i falsifikuju.

- Ali, radi se o stotinama hiljada Srba, Jevreja i Roma koji su na najmonstruoznije načine mučeni i ubijani u Jasenovcu. Ta ubistva su bila sprovođena na sistematski način sa ciljem da se zatru tragovi postojanja srpskog naroda na ovom prostoru - ukazao je Popović.

Izrazio je žaljenje zbog toga što se današnje hrvatsko državno rukovodstvo nikada nije jasno odredilo prema genocidu nad Srbima koji su počinili Hrvati u Drugom svetskom ratu.

- Naprotiv, hrvatski političari veličaju ustaštvo i pokazuju celom svetu da je današnja Hrvatska ideološka naslednica nacističke NDH. Pod takvim okolnostima teško je govoriti o istinskom pomirenju u regionu kojem Srbija teži - dodao je.

Popović kaže da će Srbija nastaviti da se bori za istinu i za to da svaka žrtva ustaških zločina bude upisana i zapamćena u istoriji jer, kako kaže, narod koji ne zna svoju istoriju, ne može ni da gradi svoju budućnost.

- Zato je važna inicijativa predsednika Vučića da se u Donjoj Gradini izgradi Memorijalni centar za sve srpske žrtve - poručio je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu