DRŽITE ME ZA REČ, VIDEĆETE ŠTA ĆEMO DA URADIMO: Predsednik Vučić obećao velike radove u Rekovcu

Tanjug

21. 07. 2021. u 14:17

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić posetio je danas, nakon Despotovca i Paraćina i opštinu Rekovac, gde je obišao rekonstruisani Dom kulture, koji je obnovljen posle skoro pet decenija.

ДРЖИТЕ МЕ ЗА РЕЧ, ВИДЕЋЕТЕ ШТА ЋЕМО ДА УРАДИМО: Председник Вучић обећао велике радове у Рековцу

Foto: Tanjug/D.K.

Vučić je okupljenim građanima poručio da ima nekoliko dobrih vesti za njih, jer će se raditi put ka Kragujevcu, kao i nova kanalizaciona mreža, dodajući da je najvažnije da se nađe neki manji investitor za Rekovac.

- Vladika Jovan mi je rekao za jednu poslovicu - Ako je Šumadija srce Srbije, onda je Levač srce Šumadije. Znači da nam je Levač najvažniji deo srca - rekao je Vučić koji je u Rekovcu sa vladikom šumadijskim Jovanom, ministrima Majom Gojković i Branislavom Nedimovićem.

- Držite me za reč, videćete šta ćemo da uradimo - poručio je Vučić.

On je rekao da će nekoliko stvari da promene izgled Rekovca, a jedna od njih je i 3,5 kilometara puta ka Kragujevcu.

- To će biti urađeno sada, brzo, videćete mašine za 15 dana - rekao je Vučić.

Uz 57 miliona za završetak vodovoda u Rekovcu, biće rešeni problemi posle više decenija.

Najavio je da će rekovac dobiti i novu kanalizaciju, prečistače vode, što je spas za životnu sredinu, a radiće se i projekat za Dom zdravlja, kako bi postao bolje mesto za lečenje.

- Ono što je najteže, a najvažnije je da nađemo malu fabriku. Nema previše ljudi, ali moramo da pronađemo neku manju farbiku za oko 200 ljudi, posebno da žene zaposlimo i tome bismo najveći deo problema rešili - poručio je Vučić.

To je, kaže, ono što država može da uradi, jer je cilj da Rekovac živi, da deca imaju budućnost i da znaju da će da žive na boljem mestu nego danas.

- Kada nađete šta sve još treba, želimo da motivišemo ljude da ostanu. Nemamo dovoljno dece u Srbiji. Iako se na mene ljute kada o tome govorim, šta će nam sve što gradimo, ako nema ko da posle nas u tome uživa? Želimo da imamo više dece, ali ako ovako nastavimo, mi ćemo da izgubimo Levač... Molim vas da nam pomognete da se zajednički izborimo za Rekovac, za Levač, za svako selo, domaćinstvo, da verujemo u sebe - rekao je Vučić.

Dodao je da je došao kao predsednik, ne da priča pred izbore, već će vrlo brzo sve što je obećao, biti urađeno.

Predsednik Vučić je dočekan tradicionalno, uz so i pogaču, a dobrodošlicu su mu poželeli i najmlađi članovi KUD "Levač" iz Rekovca.

Predsednik opštine Aleksandar Đorđević rekao je da je danas veliki dan za tu opštinu i njene građane jer imaju čast da ih poseti predsednik Srbije.

Đorđević je rekao da je Dom kulture rekonstruisan u dve faze, posle skoro pet decenija.

- Urađena je fasada, zamenjen krov, enterijer, sada naš Dom kulture ima i ventilaciju i grejanje, klimatizovan je, ima vodovodnu i kanalizacionu mrežu, sve što je potrebno jednoj takvoj ustanovi - kazao je Đorđević.

Naveo je da je prošle godine završena prva faza radova, ukupne vrednosti od 15 miliona dinara, od čega je EU, preko programa UNOPS-a, donirala 8,5 miliona dinara, dok je ostatak finansirala lokalna samouprava.

Deo radova izvedenih u ovoj godini finansirali su Ministarstvo kulture i opština Rekovac, a ukupno su izdvojili 11,5 miliona dinara.

- Zajedničkim snagama sa Ministarstvom kulture i EU, kao lokalna sanouprava uspeli smo da adaptiramo objekat koji je bio u jako lošem stanju, a danas imamo reprezentativni Dom kulture i mesto gde će održavati razne manifestacije, gde će se mladi družiti - rekao je Đorđević.

Naglasio je da su za Rekovac, koji ima oko 10.000 stanovnika, prioritet nova radna mesta jer, kako kaže, u poslednjih 20 godina mladi odlaze iz te opštine i izrazio nadu da će država pomoći da se reši taj problem.

- Naš zadatak je da zadržimo mlade u Rekovcu, uveren sam da će država stati iza nas, a nama ne treba mnogo, oko 100-150 radnih mesta bi mnogo značilo za opstanak naše opštine - naveo je Đorđević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)