NEMA VIŠE PONIŽENJA, NE DAMO NA SRBIJU! Najjači Vučićev odgovor na provokacije iz Crne Gore i regiona

Novosti online

22. 06. 2021. u 18:06

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić predstavio je danas poslanicima u parlamentu izveštaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na Kosovu i Metohiji.

НЕМА ВИШЕ ПОНИЖЕЊА, НЕ ДАМО НА СРБИЈУ! Најјачи Вучићев одговор на провокације из Црне Горе и региона

Foto: Tanjug

Predsednik je podsetio da su zapadne sile nahuškale male države da priznaju prištinske institucije i da agituju za lažnu državu čim je Srbija podigla glavu i počela da se bori.

- Pa onda oni kažu: "Znaš Vučiću, mi smo nezavisne države, ne smeš da se mešaš". I ko vam smeta. Jel vas neko dira? Jesmo li mi priznali Boku, ili Plav i Gusinje kao nezavisne. Pa čekaj, vi se ne mešate u naše stvari, a priznali ste nezavisnost delu naše teritorije. Pa ste prvi dan stupanja na vlasti čestitali Kurtiju, i proterali ambasadora zbog izjave o Mojkovačkoj bitci. A posle toga nastavili sa istom tom politikom, i najavili slanje vaših izaslanika na proslavu Oluje. Pa ste onda doneli još jednu rezoluciju o Srebrenici! A Jasenovac i Jadovno? Neću da govorim o Veliki i Plavu. Samo su Srbi ti koji su genocidni, i to tako treba da bude.

- I oni će sa tim nastaviti, zato što je jedina Srbija koja im je podobna neuspešna Srbija. Srbija propale ekonomije, fabrika sa katancima i lancima. Gradimo mir u regionu, dobre odnose sa svima, ali da im bude jasno - nema više poniženja Srbije, ne interesuje nas vaša nezavisnost. Radite sa njom šta hoćete, ali vam ne damo više na Srbiju - rekao je Vučić, nakon čega je pozdravljen gromoglasnim aplauzom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a