SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA: Situacija na Kosovu i Metohiji je teška, ali nikada nećemo prestati da se borimo!

Novosti online

22. 06. 2021. u 18:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić predstavio je danas poslanicima u parlamentu izveštaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na Kosovu i Metohiji.

СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА: Ситуација на Косову и Метохији је тешка, али никада нећемо престати да се боримо!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On se obratio našem narodu na Kosovu i Metohiji, i podsetio je na svoju posetu Kosovskoj Mitrovici.

- Tada su me sačekale psovke, i rekao sam da će videti svi kako ćemo se mi boriti za Briselski sporazum, dok će Albanci bežati od njega - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da je znao da Priština neće ispuniti preuzete obaveze oko Zajednice srpskih opština, zato što im to nikada nije ni bio plan, i da se za to vreme naša zemlja dramatično razvijala.

- Ja ne mogu za Prištinu da govorim, pošto oni ne daju zvanične podatke, već hvatamo neke fragmente podataka MMF-a - kazao je predsednik Srbije.

- Imam dovoljno hrabrosti da kažem narodu da je situacija teška na Kosovu i Metohiji, ali nikada nećemo pristati da se ne borimo i nikada nećemo pristati na predaju. Mi moramo da sebe prestanemo da lažemo, svi znamo da se niko nikada nije držao principa. Kako neko može da ima pravo na samoopredeljenje, a neko nema - zapitao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)