GRČKA SRUŠILA SNOVE LAŽNE DRŽAVE: Apsolutno podržavamo stav Srbije!

Tanjug

26. 05. 2021. u 18:09

PREDSEDNIK Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios negirao je danas navode da Grčka ima u planu da prizna nezavisnost takozvanog Kosova.

ГРЧКА СРУШИЛА СНОВЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Апсолутно подржавамо став Србије!

FOTO: Depositphotos

On je tako reagovao na izjavu Artana Behramija, savetnika bivšeg predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija, koji je rekao da ima informacije da je dogovoreno da se postigne privremeni sporazum Beograda i Prištine, po kome bi sever Pokrajine dobio autonomiju i SPC prava u zamenu za priznanje od strane Grčke.

Provelegios u saopštenju ističe da Grčka apsolutno podržava stav Srbije u pregovorima koje vodi sa Prištinom, što, kaže, konstantno ponavljaju grčki zvaničnici u svim javnim i privatnim susretima sa predstavnicima Srbije.

- Dečijim naivnim insinuacijama u proces se uvlači i Republika Grčka i razvlači se po medijima, kao neko ko bi mogao da prizna nezavisnost bespravno otcepljene Autonomne pokrajine Kosova i Metohije i tako se ne samo narušava ugled jedne zemlje, već i dovodi u neprijatnu situaciju cela zajednica Grka u Srbiji - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku najozbiljnija tema i primarni cilj Grčke jeste da se isprati da turistička sezona prođe najpovoljnije moguće po srpske turiste, koji su odlučili da svoj godišnji odmor provedu u Grčkoj i da im sa tim u vezi im "budemo na usluzi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju