GRČKA SRUŠILA SNOVE LAŽNE DRŽAVE: Apsolutno podržavamo stav Srbije!

Tanjug

26. 05. 2021. u 18:09

PREDSEDNIK Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios negirao je danas navode da Grčka ima u planu da prizna nezavisnost takozvanog Kosova.

ГРЧКА СРУШИЛА СНОВЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Апсолутно подржавамо став Србије!

FOTO: Depositphotos

On je tako reagovao na izjavu Artana Behramija, savetnika bivšeg predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija, koji je rekao da ima informacije da je dogovoreno da se postigne privremeni sporazum Beograda i Prištine, po kome bi sever Pokrajine dobio autonomiju i SPC prava u zamenu za priznanje od strane Grčke.

Provelegios u saopštenju ističe da Grčka apsolutno podržava stav Srbije u pregovorima koje vodi sa Prištinom, što, kaže, konstantno ponavljaju grčki zvaničnici u svim javnim i privatnim susretima sa predstavnicima Srbije.

- Dečijim naivnim insinuacijama u proces se uvlači i Republika Grčka i razvlači se po medijima, kao neko ko bi mogao da prizna nezavisnost bespravno otcepljene Autonomne pokrajine Kosova i Metohije i tako se ne samo narušava ugled jedne zemlje, već i dovodi u neprijatnu situaciju cela zajednica Grka u Srbiji - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku najozbiljnija tema i primarni cilj Grčke jeste da se isprati da turistička sezona prođe najpovoljnije moguće po srpske turiste, koji su odlučili da svoj godišnji odmor provedu u Grčkoj i da im sa tim u vezi im "budemo na usluzi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DAMA I U OSMOJ DECENIJI: Tina iz serije Pozorište u kući - Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti