ПЉЕВЉА – Пљеваљска полиција поднела је у петак кривичну пријаву против малолетног П.И. (16) рођеног у Бару, са пребивалиштем у Подгорици у Јавној установи "Под Љубовић" бб – Центар Љубовић, због сумње да је 22. октобра прошле године починио разбојништво на штету ДОО "Swisslion Таково – Слатка кућа", саопштено је из полиције.


- Основано се сумња да је малолетни П.И. дана 22. октобра прошле године око 21,50х дошао у улицу Мирка Пејатовића у Пљевљима, гдје се налази продавница "Слатка кућа" а затим са маском на глави и ножем у руци ушао у продавницу гдје је са леђа ухватио продавачицу Џ. В. која је у том тренутку са метлом чистила продавницу, гурајући је према пулту гдје се налази каса, сво време држећи нож у руци и говорећи јој "каса, каса". У једном моменту дошло је до гурања између них двоје, при чему је малолетни разбојник отео метлу у раднице и машући ножем кренуо према њој. Потом је осумњичени пришао каси и наредио другој радници да отвори касу јер ће у супротном повредити њену колегиницу, потом је из касе је узео 283 еура и побегао са лица места, наводи се између осталог у саопштењу.


Из полиције су навели да су квалитетно урађене оперативне радње на месту извршења кривичног дела од стране службеника ЦБ Пљевља одиграле велику улогу приликом расветљавања овог разбојништва.


Прочитајте још: Девојка са пиштољем опљачкала продавницу у Шапцу


- Дактилоскопским вештачењем у Форензичком центру утврђено је да трагови папиларних линија који су пронађени на пластичном улошку од касе за новац потичу од малолетног лица П.И. Одмах по добијању извештаја о дактилоскопском вештачењу полицијски службеници ЦБ Пљевља су, у сарадњи са службеницима ЦБ Подгорица, прикупили обавештење од овог лица, које је у целости признало извршење кривичног дела, каже се на крају саопштења.