Nastavljaju se hapšenja u Crnoj Gori zbog kršenja privremenih mera za sprečavanje pandemije korona virusa.

U Beranama je policija na jednom stadionu zatekla i legitimisala pet lica,ali je D.B. je odbio da da na uvid dokumenta službeniku policije i u pravcu policajca bacio plastičnu flašu, a potom fizički nasrnuo na jednog policajca i pocepao mu rukav od jakne. Uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje, saopštila je Uprava policije, koja je zbog prevoza u automobilima više od dva lica uhapsila A.B. (25) i M.O. (28). Oni se terete za krvično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U Nikšiću su uhapšeni F.V, A.B i A.Đ. koji su bezbednosno interesantna lica, i L.N.

Kontolom vozila „Audi A3“policija ih je zatekla u istom vozilu. Oni se sumnjiče za krvično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima zas uzbijanje opasne zarazne bolesti.

U Kotoru je u karantin sprovedena S.L. iz Kotora i protiv nje je podneta krivična prijava zbog kršenja mere kućne samoizolacije, odnosno za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U Tivtu je u karantin sprovedena F.K. i protiv nje podneta krivična prijava jer je prekšila mera kućne samoizolacije.

Na magistralnom putu Šavnik – Žabljak policija je zatekla M.K. iz Nikšića, koji je prekršio zabranu međugradskog saobraćaja jer se uputio u pravcu Plava kako bi obavio kupovinu motocikla. Tako je zaradio krivičnu prijavu.

Zbog otvaranja ugostiteljskog objekta „Luft“ u Bijelom Polju, uprkos zabrani uhapšen je vlasnik lokala Z.Đ. (63). U lokalu je zatečeno još pet lica. Vlasnik je uhapšen i dobio je krivičnu prijavu za delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.