Ima četvoro dece i 20 unučadi i praunučadi: Baka Milka (92) vitalna i u devetoj deceniji

V. MITRIĆ

utorak, 04. 02. 2020. u 09:30

Има четворо деце и 20 унучади и праунучади: Бака Милка (92) витална и у деветој деценији

Baka Milka sa najmilijima Foto V. Mitrić

Svi je paze, kao da je dete

U vreme velikog okupljanja pravoslavnog naroda po Crnoj Gori u zadivljujućem broju, što pomno prati na TV ekranima, baka Milka (Simova) Mirković, iz Nikšića, a rodom i Banjana, napunila je 92 leta.

Njeni najmiliji su je, pored ostalog, obradovali tortom. Milka je u desetoj deceniji mentalno jaka i fizički vitalna. Vazda je, kaže nam, bila puna optimizma, a takva je i sada.

- Vera nas je održala i njoj, zaista, zauvek hvala - kaže baka Milka. - Vera nam duše greje. Tako smo odrastali, stasavali, tako smo prošli kroz najveće muke, jer je ona i lepota duše i Hristov put, od kog sigurno nema boljeg. U čvrstoj veri dočekala sam, Bogu hvala, još jedan rođendan, srećna sa mojom čeljadi.

Pročitajte još - Baka Vera otkriva tajnu dugog života: Zagazila u DRUGI VEK, a uz rođendansku pesmu PLAKALA OD SREĆE kao dete (VIDEO)

Baka Milka ima dva sina, Draga i Vesa, i dve ćerke, Ružu i Cmilju, od kojih ima dvadesetak ununačadi i praunučadi. Uvek je bila umerena u hrani, ali ne i u radu, jer je valjalo, sa suprugom Simom, koji je umro pre dve decenije, a sa kojim je živela 53 godine, ne samo othraniti, već i iškolovati četvoro dece.

- Ne zna se koje je naše čedo bolje... Volimo se međusobno i ta ljubav je najvažnija - svedoči baka Milka. - Bez obzira na to gde žive, moja deca i moja unučad i praunučad me često posećuju, odvode kod sebe, paze me kao da sam dete. Hvala i Bogu i njima što su takvi.

IZNENAĐENjE

Za rođendan ju je, pored ostalih, posebno obradovao Aleksandar, Dragov unuk koji živi u Bijeljini, kada joj je, kao od šale, izgovorio 12 kolena Mirkovića i njenih Koprivica. Milka je iz Koprivica, a njen deda je čuveni junak Staniša, koji je imao svoj pečat, koji mu je darovao kralj Nikola.