BAR - Petoricu Barana policija je privela u noći između četvrtka i petka. U prostorijama CB Bar nekoliko sati su proveli šef kluba OO DF, član predsedništva Nove srpske demokratije, predsednik Crkvene opštine Bar u Baru Dejan Đurović, Ratko Ćipranić, Šćepan Jelić, Milo Masoničić i Stefan Leković.

Pročitajte još: Poslanici Demokratskog fronta posle noći provedene u pritvoru: Ostali smo dosledni precima, idemo dalje

Đurović je u izjavi za „Novosti“ kazao da nije postojao razlog za njegovo privođenje.

- U CB Bar zadržali su me šest sati tokom kojih sa mnom nije obavljen razgovor. Ne znam koji je razlog, zbog čega sam priveden, izuzev ako nije zbog intenzivne telefonske komunikacije sa predsednikom Mandićem( Andrija). Ako su uhapsili i Mandića i mene zbog odbrane Crnogorsko- primorske Mitropolije moj odgovor na to je citat iz „Gorskog vijenca“ Svak je rođen da po jednom mre, čast i bruka žive za dovijeka” kazao je Đurović koga je policija, kako navodi privela oko 20 časova, a pušten je u ranim jutarnjim satima.

- Tokom mog boravka u CB nije mi bilo dozvoljeno da koristim lični mobilni telefon. Moje ne javljanje izvalo je veliku zabrinutost članova porodice i prijtelja jer nisu znali gde sam, kazao je Đurović. Na novinarsko pitanje – kako se policija ponašala prema njemu, Đurović je odgovorio- korektno.