Zaklala Nikolu u kolima posle strastvene noći: Prolaznik zatekao jeziv prizor, a izjava Hrvatice je zaprepastila sve

Novosti online

13. 12. 2019. u 20:46

Nuša Bunić (23) osuđena je za ubistvo dečka Nikole Tureka (30) na 14 godina zatvora.

Заклала Николу у колима после страствене ноћи: Пролазник затекао језив призор, а изјава Хрватице је запрепастила све

Foto: Fejsbuk

Nuša Bunić (23) osuđena je za ubistvo dečka Nikole Tureka (30) na 14 godina zatvora.

Zločin se dogodio u junu 2017. godine oko 3 sata ujutru na livadi u Varaždinu. Nuša je Nikolu ubola nožem dužine oštrice 9,5 centimetara u vrat i prerezala mu karotidnu arteriju.

Ona je zatim pobegla, a Nikola je, iako teško ranjen, svojim automobilom pokušao da dođe do bolnice. Međutim, zbog obilnog krvarenja pao je u šok i dobio moždani udar. U Kumičićevoj ulici u Varaždinu onesvešćenog ga je pronašao prolaznik. Prevezen je u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Odbrana Nuše Bunić pokušala je da dokaže i da se on sam nabio na nož, da nož nije bio njen, i to da joj je on pretio nožem da se skine, ali sud to nije prihvatio.

Naime, utvrđeno je da je te večeri bilo polnog odnosa između ubijenog Nikole i Nuše Bunić, ali drugi dokazi se ne poklapaju s tvrdnjama njezine odbrane, utvrdio je Vrhovni sud.

U Nikolinom vozilu su pronađeni tragovi sperme, ali sud smatra da nije bilo prisilnog odnosa.

- Sud zaključuje da je došlo do polnog ili sličnog odnosa u vozilu oštećenog, ali s obzirom da optuženica, dok je oštećenik spavao, mobilnim komunicira s D.H.M., što je neosporno utvrđeno na temelju poziva, uprkos iskazu ovog svedoka koji je naveo da se toga ne seća, zaključuje da je odnos bio dobrovoljan, da optuženica nije u strahu jer pita je li društvo još na okupu i da se ne boji oštećenika. Drugačije bi bilo da je zvala policiju, roditelje, a ne prijatelja radi fešte - stoji u obrazloženju Vrhovnog suda.

Odbrana je tvrdila da je Nikola optuženoj pretio nožem, tražeći od nje da se skine, što je ona i, kako navodi odbrana, učinila. Ali je kasnije utvrđeno da je ona na helankama imala tragove krvi.

- Očigledno ih je imala na sebi u vreme zadavanja rane Nikoli, kao i gaćice i grudnjak koji je odbacila, kao i helanke i nož, udaljavajući se od mesta događaja. To opovrgava odbranu optuženice, a i sperma je nađena na gaćicama, što osporava obranu optuženice da je tu odeću skinula pod pretnjom noža - piše Vrhovni sud.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije