PODGORIČANI Rade Popović i Marjan Vujačić su, kao pripadnici organizovane grupe čiji je organizator zasad nepoznat, u novembru prošle godine, na podmukao način i iz niskih pobuda, ubili Veselina Kalezića, a zatim u aprilu ove godine i Mileta Ilića - saopšteno je na zajedničkoj konferenciji specijalnog tužilaštva i Uprave policije.

Specijalni tužilac Stojanka Radović, koja je saslušala osumnjičenog Popovića, kaže da se na osnovu prikupljenih dokaza Vujačić sumnjiči da je ispalio smrtonosne hice u svoje sugrađane, koje su prethodno nekoliko dana pratili.

PROČITAJTE JOŠ - Bijelo Polje u šoku: Gluvonemu staricu rođaci tukli do smrti pred usvojenom ćerkom

Objasnila je i kako su se ubistva dogodila...

- Osumnjičeni su 19. novembra 2018, oko 19 sati, u Podgorici na podmukao način lišili života Veselina Kalezića, koristeći ukradeno vozilo marke "reno megan". Osumnjičeni Vujačić je prišao Kaleziću sleđa i ispalio više hitaca kalibra 9 milimetara, pa je pobegao u društvu pomagača. Vozilo je potom zapaljeno u selu Botun, da bi se uništili dokazi - objasnila je Stojanka Radović.

Po sličnom scenariju, 29. aprila ove godine je ubijen i Mile Ilić.

- Kada se oštećeni nakratko zaustavio u Ulici oktobarske revolucije i napustio vozilo, osumnjičeni su svoj automobil zaustavili u blizini, pa je Vujačić sačekao Ilića da se vrati i sleđa u njegovom pravcu iz pištolja marke "glok" ispalio više hitaca kalibra 9 milimetara. Potom je osumnjičeni pobegao sa mesta kobnog krvoprolića - navela je specijalna tužiteljka.

Istražitelji pojašnjavaju da su osumnjičeni pripadnici nove organizovane kriminalne grupe, da se još traga za ostalim članovima, a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nema dilemu oko toga da je motiv bio - novac.

Iz Uprave policije dodaju da je rasvetljavanje ova dva zločina rezultat dobre saradnje policije i tužilaštva, a pomoćnik direktora iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović poručuje građanima da će ova služba učiniti sve da se u Crnoj Gori osećaju bezbedno. Dodao je i to da će sa Specijalnim tužilaštvom detaljno analizirati i slučajevu iz prethodnog perioda...


U SRPSKOM ZATVORU

OSUMNjIČENI Vujačić je u srpskom zatvoru jer je sredinom juna u Novom Sadu uhapšen zbog sumnje da je krajem septembra 2017. ubio Jugoslava Cvetanovića. Dva dana posle lišavanja slobode, MUP Srbije je saopštio da postoje osnovi sumnje u to da je Vujačić počinio još tri zločina - dva u Podgorici i jedno u Holandiji.

Prosredstvom advokata, on je negirao ove optužbe.