Elektroprivreda Crne Gore, pritešnjena dokazima, priznala je u utorak predveče da je do sada nezapamćena ekološka katastrofu i pomor ogromnih količina ribe u rekama Vezišnica i Ćehotina, izazvana neodgovornošću "odgovornih" iz TE Pljevlja.

Naime, EPCG je utvrdila da je ipak zaposleni u TE “Pljevlja” manipulisao ventilom koji kontroliše ispuštanje materija u reku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu, a ne NN lice, kako je to tvrđeno pre dva dana.

Pročitajte još - UŽASAN PRIZOR: Nove fotografije nakon pomora ribe u Ćehotini (FOTO)

Smenski inženjer R. D. je po sopstvenom priznanju, bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure, dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na ventilu, čime je došlo do ekološkog incidenta.

-EPCG žali zbog nemilog događaja i od nadležne inspekcije očekuje precizne informacije šteti i veličini zamućenja reke i uginuća ribe ali i procesuiranje svih odgovornih. Bez obzira na krajnji epilog ekoloskog incidenta EPCG će u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i sa Sporstkim Ribovolnim Klubom “Lipljen”, uciniti sve kako bi sanirala steta i ocuvao riblji fond u pljevaljskim rekama, saopšteno je iz EPCG.