Za dobrovoljno služenje roka u crnogorskoj vojsci plata 250-300 evra

Tanjug

nedelja, 25. 11. 2018. u 14:13

За добровољно служење рока у црногорској војсци плата 250-300 евра

Foto: MO Crne Gore

Zvaničnik Ministarstva odbrane Mihailo Volkov rekao da će s mladićima koji će biti upućeni na vojničku obuku zaključiti ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze
Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse crnogorskog Ministarstva odbrane Mihailo Volkov izjavio je danas da bi vojnička plata u toj zemlji tokom trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka trebalo da bude između 250 i 300 evra.


Volkov je u Jutarnjem programu RTCG najavio da će Ministarstvo odbrane s mladićima koji će biti upućeni na vojničku obuku zaključiti ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

"Taj mladi čovek će imati obezbeđenu ishranu, smeštaj, vojničku opremu, uniformu, osiguranje u slučaju povrede, naknadu putnih troškova i imaće obezbeđenu vojničku platu. Očekujem, saglasno budžetu za narednu godinu, da ta vojnička plata bude između 250 i 300 evra, što je zaista kvalitetno i motivišuće", rekao je Volkov.


On je najavio da će se "budući vojnici upoznavati sa vojnim propisima, tradicijom vojske i države Crne Gore, proći će obuku rukovanja naoružanjem, a imaće mogućnost da rukuju sa najmanje četiri puške".

RTCG navodi da bi oglas crnogorskog Ministarstva odbrane trebalo da bude objavljen krajem ove ili početkom naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Oficir Srbske Armije, Beograd

25.11.2018. 20:04

@napredak - Hahahahahah, a kod nas običan vojnik dobija bar 500-600 Evra!