U svetu je u ovom trenutku 700.000 ljudi zaraženih korona virusom, među kojima je veoma mali broj političara i javnih ličnosti.

Da li je korona selektivna, odnosno da li socijalne razlike i u pandemijama igraju značajnu ulogu, ili poznati, kao što kaže srpski muzičar Ðorđe David, nisu spremni da tu informaciju podele u javnosti, ili sve to zajedno?

Tek, malo je onih koji su sami saopštili da su zrrtva korone.

U srbiji je to među prvima sama podelila sa javnošću dramska spisateljica Biljana Srbljanović.

Zaraženi korona virusom su i državi seretar u Ministarstvu aštite životne sredine Branislav Blažić, kao i potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš, a ta informacija je medijima potvrđena u Ministarstvu, odnosno stranci.

Jedan od obolelih je I srpski muzičar Đorđe David, koji je preneo kako je to izgledalo, pre nego što je dospeo u Infektološku kliniku, a tvrdi da na srpskoj estradi ima mnogo više zaraženih, ali da to kriju, kao da je reč o sramoti.

Među više od 700 zaraženih registrovanih do danas u Hrvatskoj je I gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, koji je informaciju o tome podelio na svom fejsbuk profilu.

Među obolelima od nevidljivog virusa je I ministar za evropske poslove I integracije Republike Srpske Zlatan Klokić.

A u svetu su to britanski premijer Boris Dzonson, princ Čarls, Sofi Trudo, supruga kanadskog remijera, koja se, kako je saopšteno, u međuvremenu i oporavila.

Glumac Tom Henks I njegova supruga, prvi su holivudski bračni par koji je saopštio da je zaražen koronom I da su u karantinu u Australiji, gde je on snimao film.

Pročitajte još: Đorđe David završio u bolnici zbog teške upale pluća: Čeka rezultat na koronu

Sportista Rudi Gober (27) centar tima „Juta džez“, takođe je pozitivan na korona virus.

Početkom marta objavljeno je da korona virusom zaražen potpredsednik Irana Ešak Jahangiri I još nekoliko zvaničnika I poslanika te zemlje.