Demonstranti u Honkongu razbijali izloge,neredi i u metrou (VIDEO)

Tanjug

10. 11. 2019. u 09:50

Демонстранти у Хонконгу разбијали излоге,нереди и у метроу (ВИДЕО)

AP PhotoKin Cheung

Vlasti su danas nakon nereda zatvorile stanicu metroa u četvrti Ša Tin, ali hapšenja demonstranata do sada nije bilo
Demonstranti u Hongkongu danas su razbijali izloge u tržnom centru i panoe na stanici metroa, u znak protesta zbog jučerašnjeg hapšenja prodemokratskih poslanika.


Hongkong, autonomna kineska teritorija, ušao je u šesti mesec protesta koji su započeli zbog predloženog zakona o ekstradiciji optuženih Kini, a proširili su se potom i na zahteve za većom demokratijom, preneo je AP.


Vlasti su danas nakon nereda zatvorile stanicu metroa u četvrti Ša Tin, ali hapšenja demonstranata do sada nije bilo.


U odvojenom incidentu, tridesetak demonstranata je u četvrti Cuen Mun upalo u tržni centar a neki su razbili izloge i prevrtali stolove u restoranu.

Pročitajte još: OPET HAOS U HONKONGU: Palili vatru na stanicama metroa, desetine povređenih (FOTO / VIDEO)

Sedmoro prodemokratskih poslanika je juče pritvoreno ili se suočava sa mogućim hapšenjem, saopštila je policija Hongkonga.


Navedeno je da su trojica poslanika privedena i optužena za opstrukciju rada skupštine tokom sastanka održanog 11. maja na kojem se raspravljalo o odloženom Zakonu o izručivanju Kini koji je izazvao pet meseci protesta.

AP PhotoKin CheungOstali su dobili poziv da se pojave u policijskim stanicama, prenosi AP.


Demokratski poslanici smatraju da će ovaj vladin pritisak izazvati više nasilja i biti iskorišćen kao izgovor za odlaganje ili otkazivanje okružnih izbora koji bi trebalo da budu održani 24. novembra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije