Asad otkriva duple standarde: EU se plaši izbeglica dok podržava hiljade terorista u Siriji

Tanjug

subota, 09. 11. 2019. u 17:44

Асад открива дупле стандарде: ЕУ се плаши избеглица док подржава хиљаде терориста у Сирији

Sirijski predsednik Bašar Asad Foto SANA via AP

Sirijski lider tvrdi da bi najveća briga Evropske unije trebalo da budu "stotine hiljada džihadista sa kojima je u savezu"
U ekskluzivnom intervjuu za rusku TV RT, sirijski predsednik Bašar Asad rekao je da je strah evropskih naroda da će im Turska poslati izbeglice licemeran, i optužio EU da nastavlja da sponzoriše terorizam u Siriji.

Pročitajte još: SAD optužuju Siriju i Rusiju za napade na bolnice

Sirijski lider tvrdi da bi najveća briga Evropske unije trebalo da budu "stotine hiljada džihadista sa kojima je u savezu", a ne izbeglice iz Sirije koje turski predsednik Redžep Tajip Edogan preti da će pustiti.

"Kako se možete bojati tih nekoliko miliona, koji su većinom umereni i među kojima je malo terorista, dok direktno podržavate na desetine, možda i stotine hiljada terorista u Siriji i ne bojite se da će se oni vratiti u vaše zemlje?", upitao je Asad.

Asad je u intervjuu za RT naveo da bi među onima koji su pobegli iz ratom rastrzane Sirije moglo biti ekstremista, ali da većina izbeglica ne predstavljaju pretnju za razliku od ojačanih džihadista koji mogu okrenuti protiv svojih pokrovitelja.

Odnos EU i Turske, Asad je ocenio kao odnos ljubav-mržnja. Napomenuo je da iako EU "mrzi“ turskog lidera, evropske zemlje ne mogu ništa osim da poslušaju šta ima da kaže.

Zapravo, odnos između Erdogana i EU je kompleksan: mrze ga, ali ga žele, rekao je Asad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Srbija

09.11.2019. 18:32

Više se boje nego što ga mrze, vojno je ojačo dosta tako da ih je više strah nego mrznja

драгана

10.11.2019. 16:40

@Srbija - Ima Rusiju iza sebe. Dakle, rat je između Rusa i Amerikanaca.I sa raznim saveznicima ovih drugih.

Mikiboy

09.11.2019. 18:48

Americki poltroni vode EU politiku pa zato to i nije u interesu Evropskih zemalja.Ameririka sve radi da oslabi Evropu da bi ovi bili poslusni ali time sece granu na kojoj sedi.U finalu Evroazija i resili smo pitanje Kosova.