Kina se sprema za ratove u kosmosu (VIDEO)

Novosti online

17. 01. 2016. u 20:01

Kineska vojska prelazi na novi nivo sajber i svemirskog ratovanja, postalo je znatno jasnije kada je Peking i zvanično kreirao novu komandnu strukturu - Snage strateške podrške

Кина се спрема за ратове у космосу (ВИДЕО)
Da kineska vojska prelazi na novi nivo sajber i svemirskog ratovanja, postalo je znatno jasnije kada je Peking i zvanično kreirao novu komandnu strukturu - Snage strateške podrške.

Kineska armija dobila je krajem prošle godine i potpuno nove “Kosmičke snage” koje su postale deo Snaga strateške podrške. Pored Kosmičkih snaga nove Snage strateške podrške obuhvataće i nuklearne snage, snage za elekrtonsko i sajber ratovanje, kao i obaveštajno-izviđačke jedinice.

Brzo pregrupisavanje u komandi kineskih snaga uslovljeno je i novom vojnom doktrinom koja zahteva ubrzano osavremenjivanje naoružanja.

Takođe, doktrinom je predviđeno i da ukoliko Peking želi da porazi SAD na Zemlji, mora da kontroliše nisku orbitu Zemlje što je postavljeno kao primarni zadatak novih Svemirskih snaga.

Zajedno sa raktenim, novoformirane Svemirske snage obuhvatiće i jedinice za elektronsko ratovanje.

Kineski vojni stručnjaci smatraju da će u nekom novom sukobu, u borbi protiv neprijateljskih satelita i njihovih zemaljskih stanica, biti korišćeno kinetičko, elektronsko i sajber oružje.

Prema podacima kojima raspolažu zapadni analitičari kineska armija razvija dve vrste raketa koje su sposobne da pogode satelite kao u niskoj, tako i u visokoj orbiti.

Poslednji test takvog, anti-satelitskog, oružja Kina je izvršila prošle jeseni. Tada je u egzoatmosveri, uspešno, testirana i raketa Dong Neng-3. Prema izveštaju američkog Kongresa to je osmi test anti-satelitskih raketa koje je izvela kineska Narodooslobodilačka armija.
— RAJ (@rajfortyseven) December 31, 2015
(Izvor: sputniknews.com)Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dumar

17.01.2016. 20:46

Svi kao glavnog neprijatelja pretpostavljaju Ameriku. A sto? Oni su bas tako dobronamerni. I plemeniti. Pa da.

Brezak

18.01.2016. 10:29

@Dumar - zato sto amerika svuda donosi mir demokratiju slobodu i ljudska prava. Gde god se amerikanci vojno umesaju, tu je stiglo blagostanje i raj na zemlji. Vijetnam, Irak, Srbija, Libija itd. Zato ove preostale zaostale drzave zele da onemoguce da i u njihovu zemlju stigne raj americke slobode i njihovih vrednosti kao sto su narkomanija, rasizam i homoseksualizam.

Јабре

18.01.2016. 02:15

Можда и нама продају по коју, ми американцима уништимо сателите а они морнарицу и срећан свет.

Somi

18.01.2016. 15:30

Ovo su Kinezi, njihova vojna snaga je ogromna, ekonomija jaca iz dana u dan, a predsednik i premijer govore da ce doci u Srbiju kad ih god zovemo. Pravi prijatelji srpskog naroda, a ne licemerni zapad na celu sa SAD-om. Svaka parlamentarna stranka podrzava nas beznadezni put u EU. U parlamentu nemamo opciju istoka. Nadam se da posle ovih parlamentarnih izbora nece biti tako.