GDE SU SRBI? 15 zemalja sa najboljim znanjem engleskog jezika, neke komšije su ispred nas (LISTA)

Novosti online

05. 12. 2020. u 23:30

MEĐU sto zemalja u kojima se engleski jako dobro govori, a nije im maternji, našla se i Srbija.

ГДЕ СУ СРБИ? 15 земаља са најбољим знањем енглеског језика, неке комшије су испред нас (ЛИСТА)

Foto: Depositphotos

Godišnji podaci indeksa znanja engleskog jezika English Proficiency Index (EPI) mogu poslužiti kao okvirni uvid u komunikacione veštine na engleskom, stanovništva širom sveta.

Nađete li se u Omanu, Meksiku ili na Tajlandu mnogo teže ćete se sporazumeti na engleskom nego na primer negde u Evropi.

U EPI izveštaju se navodi kako više miliona ljudi govori engleski kao prvi ili drugi jezik, a hiljadama je treći ili četvrti. Takođe, navodi se da su zemlje s visokim znanjem engleskog jezika otvorenije i spremnije na angažman u spoljnom svetu.

Među sto zemalja kojima engleski nije maternji Srbija se našla na 15. mestu, a iz komšiluka tu je Hrvatska koja je na 13. mestu, ali i Mađarska na 14. mestu.

Ovako izgleda prvih 15 zemalja:

1. Holandija

2. Danska

3. Finska

4. Švedska

5. Norveška

6. Austrija

7. Portugal

8. Nemačka

9. Belgija

10. Singapur

11. Luksemburg

12. Južna Afrika

13. Hrvatska

14. Mađarska

15. Srbija

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za petak, 19. april: Sunce ulazi u Bika - 4 horoskopska znaka su pred velikim izazovima