OSTVARILA SAN DA ŽIVI U SRBIJI: Australijanka Liz Duong, uprkos protivljenju roditelja, preselila se u našu zemlju

D. B. M.

11. 11. 2020. u 15:00

ROĐENA u Australiji, a poreklom iz Vijetnama, Liz Duong (24) više od mesec dana živi u Srbiji. To je i bila njena velika želja, uprkos protivljenju roditelja. Velike simpatije pratilaca društvenih mreža, ne samo u Srbiji nego i u svetu, stekla je na "Jutjubu" objavama "Liz uči srpski" o svom učenju našeg jezika, koji je, kako kaže, "najbolji jezik na svetu".

ОСТВАРИЛА САН ДА ЖИВИ У СРБИЈИ: Аустралијанка Лиз Дуонг,  упркос противљењу родитеља,  преселила се у нашу земљу

Liz Doung ovih dana obilazi srpske gradove / Foto Privatna arhiva

Liz je bila u Beogradu dva puta, ali je sada uzela kartu u jednom smeru. Već je obišla Novi Sad, Suboticu, Golubac i Šabac, u pratnji Brazilca Tijaga, koji sebe smatra Srbinom.

- Zbog korone, nažalost, Tijago i ja, ne možemo da putujemo koliko bismo želeli - kaže za "Novosti" Liz. - Volim Srbiju i vaše ljude, koje sam upoznala ovde i u Australiji. Dopao mi se njihov neobični smisao za humor, nastojanje da sebe i svet ne prihvataju previše ozbiljno, iskrenost do kraja i upornost da sve izdrže. A, znaju da naprave i dobru žurku.

U Melburnu je radila kao projekt-menadžer u kompaniji za telekomunikacije, ali, kako kaže, oduvek su je zanimali slovenski jezici. Sa ponosom ističe da je odlično savladala srpski, u šta smo se i uverili tokom razgovora. Jedino se, kao i svi stranci, i ona žali na naše padeže.

- To je mnogo teško za sve kojima srpski nije maternji - kaže nam Liz. - Pre nego što izgovorimo reč moramo da znamo koji je rod. Što više vremena provodim u druženju sa Srbima, mnogo mi je lakše da bez mnogo premišljanja shvatim i savladam sve "zamke" srpskog jezika.

Sa nestrpljenjem sada očekuje da joj se ostvari jedna od najvećih želja u životu, da prvi put vidi sneg. Uživa u srpskoj kuhinji i ističe da je u druženju sa ljudima promenila svoj pogled na život, zbog čega im je veoma zahvalna.

KAO U BAJCI

U EMOTIVNOM video-snimku koji je postavila na svoj "Jutjub" kanal, Liz je uputila izvinjenje majci, kojoj nije rekla za svoje planove o preseljenju. Osim objašnjenja zašto je to učinila, navela je i to da se u Srbiji oseća voljeno i prihvaćeno, i da se oseća kao da živi u bajci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)