SKANDAL U KNINU: Nekadašnji komandant Skejo sa pristalicama urlao "Za dom spremni", građani aplaudirali (VIDEO)

Novosti online

05. 08. 2022. u 14:35

HRVATSKA danas obeležava godišnjicu zločinačke akcije "Oluja", koja ni ove godine nije prošla bez incidenata.

СКАНДАЛ У КНИНУ: Некадашњи командант Скејо са присталицама урлао За дом спремни, грађани аплаудирали (ВИДЕО)

Foto: Twitter printscreen/RegnumCroatorum

U zločinačkoj akciji hrvatske vojske i policije - koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobede - proterano je oko 250.000 Srba, a više od 1.800 ubijeno je ili nestalo.

Nakon što je premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao da je srpsko rukovodstvo sa Beogradom nateralo Srbe na "odlazak", HRT prenosi da je bivši komandant HOS-a Marko Skejo sa dvadesetak svojih pristalica prošetao Kninom uzvikujući ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Ono što je još šokantnije od Skejovog ispada, jeste to što su gotovo svi prisutni aplaudirali i zajedno sa njim uzvikivali ovaj pozdrav, piše Slobodna Dalmacija.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske upozorili su da je "zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimerenog sadržaja, zabranjeno je podsticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, verskoj ili po drugoj osnovi) zabranjeno je i nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje povreda i da će se, u skladu sa odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima, vršiti audio-video snimanje i fotografisanje javnog skupa".

Skejo, nekadašnji ratni komandant Devete bojne Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) i prošle godine je napravio incident, urlajući ustaški pozdrav na obeležavanju godišnjice Oluje.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Trenutak nakon što je potpisan Temeljni ugovor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

ČUVAR TAJVANSKOG NEBA: Tien-Kung 3 - domet 200 km, uništava više ciljeva odjednom