SKANDAL povezan sa ponižavanjem putnika potresa avio kompaniju „United Airlines“. Naime, putnica Andrea pokušala je da se ukrca na let iz Denvera, ali joj je zaposleni prevoznika zabranio da uđe u avion zbog neprimerene odeće.

Pročitajte još: Proputovao je 52 zemlje sveta i kune se da je ovaj komad odeće sve što vam treba na putu

Konkretno, problem je bio u preuskoj košulji, a nakon kraće prepirke kabinsko osoblje ipak joj je dopustilo ukrcavanje na let. Svoje iskustvo ponižena i uzrujana žena podelila je na svom Fejsbuk profilu gde je uz fotografiju 'neprimerene košulje' napisala da je vreme da žene zauzmu stav i progovore o problemima s kojima se susreću.

- Nakon 20 minuta čekanja da se ukrcam na let pristupila mi je jedna od stjuardesa i kazala kako moja košulja previše otkriva, a muški zaposleni osetio je potrebu da mi zabrani ulazak u avion kako bi zaštitio druge putnike - navela je u objavi i napisala da oko vrata takođe imala velik šal koji je prekrivao spornu košulju.

Nakon čekanja te nelagode koju je proživljavala, Andrea je ipak puštena u avion, ali incident joj je pokvario putovanje. Sada svojom objavom i iskustvom želi da podstakne i druge žene da progovore o neprimerenom ponašanju prema njima i izvrši pritisak na diskriminatornu avio kompaniju.

(vecernji.hr)