Fejsbuk saopštio: NEMA DOKAZA o stranom mešanju u proteste u SAD

NovostiOnline

petak, 05. 06. 2020. u 23:33

Фејсбук саопштио: НЕМА ДОКАЗА о страном мешању у протесте у САД

Foto Tanjug / AP

Kompanija Fejsbuk objavila je da ne poseduje dokaze o koordiniranom stranom mešanju u američke proteste izazvane ubistvom Afroamerikanca Džordža Flojda, koga su u Mineapolisu ubili beli policajci

Kompanija Fejsbuk objavila je da ne poseduje dokaze o koordiniranom stranom mešanju u američke proteste izazvane ubistvom Afroamerikanca Džordža Flojda, koga su u Mineapolisu ubili beli policajci.

„Aktivno tragamo za tim i još nismo naišli na strano uplitanje ili unutrašnje koordinisano neautentično ponašanje vezano za proteste“, saopšteno je iz Fejsbuka.

„Želimo da upozorimo ljude da ne donose prebrzo zaključke bez jasnih dokaza o stranom uplitanju“, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Generalni državni tužilac SAD Vilijam Bar ranije je optužio strani faktor i „ekstremističke agitatore“ za širenje razdora u američkom društvu nakon brutalnog policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je policajac ugušio kolenom, dovela je do protesta širom SAD i sveta.


rs.sputniknews.com


Komentari (1)

Mara Iz Drvara

06.06.2020. 00:45

Bilo bi smešno,toliko je očigledno da nikome i ne treba da se meša ali.....zato se SAD meša u sve ostalo!!!Čini mi se da 70% čovečanstva i nema neku empatiju prema njima,pitam se zašto!