Mark Zakerberg obećao je da će strateškim zaokretom pretvoriti Fejsbuk u platformu pažljiviju prema privatnom životu korisnika, usmerenu na poverljivost.

Pročitajte još: ''Mesindžer'' dobio ''dark mod''

Fejsbuk mora postati ujedinjena mreža usmerenija na privatne razmene, za razliku od objave ''postova'' koje može pročitati veliki broj ljudi, i na formate tipa ''priča'' koje se brišu nakon 24 sata.

"Kada mislim o budućnosti interneta, mislim da će platforma za komunikacije usmerena na ''privatno'' postati još važnija od današnjih otvorenih platformi", ocenio je Zakerberg i najavio da namerava da omogući sigurna onlajn plaćanja.

Pročitajte još: Da li će Zakerberg konačno ispuniti prošlogodišnje obećanje?

"Ta promena odgovara novim ukusima korisnika. Danas već vidimo da su privatne poruke, ''priče'' i male grupe najbrže rastući online formati komuniciranja", napisao je Zakerberg u postu objavljenom na svom Fejsbuk zidu.

Izvršni direktor Fejsbuka namerava tehnički da ujedini mrežu s njenim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsApp, preneo je portal Index.hr.

Ubuduće će biti moguće direktno razmenjivati poruke putem tih mreža koje će moći da šifruju podatke, što je danas moguće samo na WhatsApp-u.

"Iako trenutno nismo visoko na lestvici po zaštiti privatnosti, razvićemo usluge koje ljudi stvarno žele", garantovao je Zakerberg.