Pripadnici banjalučke policije u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Doboj uhapsili su osam osoba u akciji kodnog naziva "Eskort 2".


"Nezavisne" nezvanično saznaju da su u akciji uhapšeni Nevena Samardžija, Darko Lakić, Bojan Ćirić, Srđan Šućur, Aleksandar Štrkić, Sara Milojević, Neven Nešković i Simeun Pantić.


Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična dela "Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga", "Omogućavanje uživanja opojne droge", "Iznuda", "Zelenaštvo", Izazivanje opšte opasnosti" i "Ugrožavanje sigurnosti".


Takođe saznajemo da su izvršeni pretresi na više lokacija u Banjaluci i Doboju.


Jedan od pretresa izvršen je u banjalučkom naselju Debeljaci, a kako saznajemo tamo je pretresena kuća Darka Lakića koji je među uhapšenima.

PROČITAJTE JOŠ: Pohapšena “Pica mafija”: Dostavljali drogu na kućnu adresu, a ovo im je bila šifra


Meštani su za "Nezavisne" rekli da su vidjeli policijske automobile i specijalce koji su pretresali Lakićevu kuću ali ne znaju zašto. Nisu želeli da komentarišu komšiju ni po pitanju da li je inače bio problematičan.


"Bili su jutros tu specijalci, pretresali su kuću, ali ne znam zašto. Ne znam ni jesu li nešto pronašli, samo su nakon nekog vremena otišli. Mi ne znamo šta je u pitanju", kaže meštanin.


Objavljen je i snimak munjevite akcije hapšenja jednog od osumnjičenih. Na videu se vidi kako pripadnici policije prilaze automobilu i iz njega izvlače osumnjičenog.

(nezavisne.com)