Pohapšena “Pica mafija”: Dostavljali drogu na kućnu adresu, a ovo im je bila šifra

NovostiOnline

27. 01. 2020. u 11:59

Похапшена “Пица мафија”: Достављали дрогу на кућну адресу, а ово им је била шифра

Ilustracija / Foto D. Dozet

Kriminalna grupa sa Zvezdare mesecima teroriše stanovnike ovog dela Beograda
Kriminalna grupa sa Zvezdare mesecima teroriše stanovnike ovog dela Beograda.

Naime, banda se odnedavno bavi i kućnom dostavom droge, a sve pod paravanom pica-servisa. Policija je na delu uhvatila pica-majstore dok su pokušavali da dostave drogu uz picu na nepoznatu adresu.

Tom prilikom uhapšeni su N. Š. (26), M. M. (24), V. Đ. (39) i Đ. T. (24). Njima se na teret stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je polovinom januara u večernjim satima u Ulici Živka Davidovića kod broja 89 legitimisala N. Š. i M. M. i prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla drogu.

- U prednjem desnom džepu pantalona pronađena je PVC kesica sa materijom biljnog porekla nalik na marihuanu. Nakon što su osumnjičeni privedeni, inspektori Odeljenja za suzbijanje kriminala, odsek za drogu, nakon toga su otišli u piceriju "Gonzales" u Ulicu Luneta Milovanovića broj 3, čiji vlasnik je Vladimir Đorđević.

Policija je zatekla vlasnika u trenutku dok je svojim vozilom pokušao da na nepoznatu adresu odnese jednu picu ispod koje je bila upakovana jedna PVC kesica marihuane - navodi izvor blizak istrazi ovog slučaja.

Prilikom pretresa picerije pronađena je jedna veća PVC kesa i tri manje kesice, jedan džoint, vagica, novac, kao i radni telefon.

- U piceriji su zatečeni i J. K. (31) i S. N. (22), koji su nakon saslušanja pušteni - dodaje izvor.

Prema njegovim rečima, oni su posao proširili i na ostale beogradske opštine, ali je njihovo delovanje najviše ugrožavalo stanovnike Zvezdare, koji su svedoci neometane prodaje narkotika u njihovim parkovima, školama, na ulicama ili u iznajmljenim stanovima.

- Kako se sumnja, pica-majstori su isporuku droge dogovarali šifrovano, a neka vrsta lozinke bila je "feferona". Tačnije, u zavisnosti od toga koliko je traženo ljute papričice, znalo se koliko paketića droge treba poneti uz picu - dodaje sagovornik.


(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Bojan

27.01.2020. 14:56

Nažalost toliko ima mladih ljudi koji ne mogu da dođu na žurku, a da se ne urade. Ili to rade kod kuće. Tuga i jad. Kakav je to život, ako ti treba marihuana da bi funkcionisao

неимени

27.01.2020. 15:00

Терорисали грађане? Како? Достављали вутру онима који то нису очекивали? Претили људима да купе вутру иначе али дакле? Нашли им пар кесица? Страшно. У цивилизованом свету ће вутра ускоро бити легализована, а у Србији се добије 14 година за исту, док се секира у главу квалификује као вербални деликт, а за убиство добијеш наногицу.