Okružni sud u Banjaluci osudio je D. B. (37) iz tog grada na osam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja svoje 14-godišnje ćerke!


Otac monstrum oglašen je krivim za obljubu sa detetom mlađim od 15 godina zbog čega mu je izrečena kazna od sedam godina zatvora, dok je godinu i po dobio za upoznavanje dece sa pornografijom. Kazne su mu objedinjene u jedinstvenu od osam godina zatvora.


Radi se o slučaju koji je u martu prošle godine šokirao Banjaluku, kada su u javnost isplivali detalji šokantnog zlostavljanja. Slučaj je otkriven nakon što se devojčica poverila prijateljicama u školi. Navodno su razgovarale na temu seksualnog obrazovanja učenika, kada je devojčica odlučila da se poveri drugaricama.


- Ispričala im je da je imala seksualne odnose sa ocem, što je njih šokiralo. Prijateljice su joj rekle da to nije normalno i savetovale su je da to prijavi i zatraži pomoć - pojašnjava izvor blizak istrazi.


PROČITAJTE JOŠ: SUMNjE ZA SILOVANjE DEVOJČICA: Melenčanin panično traži branioca


Prema prijavi, te iskazu devojčice nju je otac zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući u vreme kada su ostajali sami, iskorištavajući odsustvo supruge koja je navodno s drugim detetom bila u bolnici.


Radi zaštite žrtve ime oca monstruma nećemo objaviti.


U izrečenu kaznu D. B. je uračunato vreme u pritvoru od marta prošle godine. Odlukom suda pritvor je produžen do pravosnažnosti presude.